ŠTRUKTUROVANÁ SOĽ (+AKTUALIZÁCIA: SOĽ JE VHODNÉ OBOHATIŤ O ČISTÝ DRASLÍK V POMERE 6:4, PRÍP 50:50)

04.01.2022 11:15

"Soľ je dobrá." (Marek 9:50, Luk. 14:34)

Po vode (pozr. štrukturovaná voda) je podľa mňa zo všetkých vecí najdôležitejšia soľ. Problémom sú prímesy a nečistoty. Keď niekto niečo pridáva do soli, neverím im. Jodidovanú soľ by som nejedol, okrem toho má pre mňa tiež veľmi nepríjemný zápach. (Na doplnenie jódu používam Lugol alebo rybí olej Dr. Jozefa Zimu s jódom)

Možno, rôzne arómy a prímesy sa používajú na prekrytie pachu plastov, pretože väčšina vecí balená v plastovom (aj celulózovom) obale páche ako kanál. Ale to dnes cíti málokto... Možno najlepšie je to cítiť na bio-koreninách a niektorej bio-ryži alebo bio-obilninách (napr. bio kamut) ktoré sú možno aj hnojené nejakými zvieracími splaškami. Možno je to chlórovanou vodou ktorou sa všetko polieva, neviem... Soľ tiež páchne veľmi, možno kanálový zápach je z chlóru, možno z plastu... ktovie? Snažím sa aspoň veci z plastových obalov premiestniť do sklených. Ale poďme k tej soli. Dr. Leonard Coldwell má veľmi zaujímavé krátke video - toto video určite stojí za to pozrieť:

Dr. Coldwell tam spomína aj soľ, hovorí, že soľ veľmi potrebujeme a potrebujú ju aj ľudia, ktorí majú vysoký krvný tlak. Problémom soli sú nečistoty, (napr. piesok a sklo), ktoré poškriabu cievy. Potom na opravu ciev prichádza cholesterol - životodarná látka, ktorú zločinci a oklamaní lekári potláčajú liekmi a nazývajú "dobrý" a "zlý".
Ak dáte lyžičku morskej soli do vody, častokrát je tam až neuveriteľné množstvo vláken chemtrails (napr. stredomorská soľ z umelých jazierok). Soľ z Atlantiku (Sůl mořská z Atlantiku jemná) je z hľadiska chemtrails pomerne čistá, ale plná piesku a špiny. Všimol som si, že ak sa lyžička soli rozpustí vo vode, väčšina špiny a piesku ostáva na dne. Zvrchu sa dajú občasné chemtrailsové vlákna dobre zliať. Rozhodol som sa teda pripraviť tzv. štrukturovanú soľ. V sklenenej miske som vo filtrovanej vode (osmóza, príp. štrukt. voda) rozpustil soľ (ak by sa soľ viac nerozpúšťala, máme naýsený roztok, potom treba zahriať alebo pridať vodu kôli ďalšiemu rozpúšťaniu) Keď sa soľ rozpustila, zvrchu som zlial nečistoty a spodok som vyhodil. Takýto roztok som na platni a veľkej hrubej panvici veľmi pomaličky na najslabšom ohni zahrieval (cca 3 hodiny), potom ešte nechal pre istotu vysušiť v dobre teplej, nie však úplne horúcej trúbe. Ostala soľ bez nečistôt, s veľmi jemnou chuťou, naozaj vynikajúca! (dôležité na tvorbu kryštálov a aj kôli výslednej chuti sú myšlienky a slová toho, kto jedlo pripravuje) Teda, ak robíte čokoľvek s vodou, výsledok je zaručene vždy iný, podľa toho, čo hovoríte a ako myslíte. Nie nadarmo majú indickí kuchári povinnosť pred začatím varenia sa naprv dobre naladiť! Energia kuchára prechádza do vody a teda aj do jedla, nahnevaný kuchár dokáže otráviť ľudí aj s úplne nezávadného jedla!
 
Poznámka Biblik:
Niekedy, keď varíte polievku z neupravenej prírodnej/himalájskej/morskej soli, naspodu až chrumkajú kamienky, piesok a špina. Myslím si, že toto nie je vhodné na jedenie.
 
AKTUALIZÁCIA: Soľ je dobré obohatiť o čistý draslík bez prísad v pomere 6:4, príp. v pomere 50:50. Zo začiatku možno 50:50, neskôr alebo ak máte deti stačí 6:4  (6 soľ : 4 draslík). Upozorňujeme, že ak nájdete v bio-ochodoch nejaký draslík s protihrudkujúcimi látkami, nekupovať! Na stránke chloritansodny.sk sa dajú násť lacné, čisté a kvalitné chemikálie, vitamíny, minerály a rôzne doplnky. Pozr. náš článok doplnky výživy tu: