SÚ VŠETKY PSYCHICKÉ CHOROBY SPÔSOBENÉ DÉMONOM? (+POZNÁMKA BIBLIK)

13.08.2020 18:33

Evanjelista Alexander Barkóci hneď v úvode videa vysvetľuje jednu veľmi podstatnú vec: "Každá psychická choroba vychádza zo systému rozmýšľania človeka." My  Biblik.sk tomuto hovoríme aj tzv. "mindset" alebo myšlienkové nastavenie. Myšlienkové nastavenie psychiatrického pacienta je nezlučiteľné so zdravím, on si tieto veci obvykle neuvedomuje, psychická choroba je potom zákonitá a vôbec to nemusí byť doživotná liečba. Ak by spolupracovali pacient, lekár a liečiteľ, (farár alebo duchovný človek) psychické choroby by sa liečili podobne ako infekčné ochorenia. Základom pri liečbe psych. ochorení je pôst a modlitba (Matúš 17:14-23,  Marek 9:14-29 )

Modlitba to nie je nejaké odriekavanie modlitieb - prosím pozrite články tu a tu

Keď sa začne psychiatrický pacient intenzívne modliť, môže získať z Božej Milosti "náhľad" na svoju myseľ a v tom momente je schopný pochopiť, prečo bol chorý. Takto môže rozťať "gordický uzol" a oslobodiť sa, aj keď, kým sa jeho život dá úplne doporiadku, môže to byť práca na dlhšie. Obvykle sa pacient oveľa rýchlejšie zbaví liekov a problémov, ale ak sa jeho charakter nemení, skĺzne opäť do povrazov rôznych neduhov, nerestí a závislostí. Teda, ak človek aj po svojom uzdravení ešte pácha hriech, môže skončiť potom ešte horšie. (Matúš 12:43-45)

Prvý predpoklad psychického zdravia je snaha o čistý charakter, a život v harmónii s Bohom, v súlade s Jeho normami a Jeho Prikázianiami (Exodus 20. kapitola, Deuteronomium 5. kapitola, štúdium Biblie je pre psychiatrických pacientov veľmi účinná pomoc, Božie Prikázania, ich podstata je vysvetľovaná Pánom Ježišom - prosím pozrite si celé tieto dôležité kapitoly:

Uzdravenie je vlastne záležitosť jediného momentu, aj keď tomu častokrát predchádza dlhá cesta.

Ak bojujete s psychickou chorobou a potrebujete pomoc alebo radu, neváhajte nás kontaktovať na našom tel. čísle alebo nám napíšte mail.

Určite si prosím vás preštudujte aj nasledujúcu prednášku Alexandra Barkóciho a hlavné myšlienky si zapisujte.

Démona si nemusíte hneď predstavovať ako nejakú škaredú objektívnu bytosť, ale to, že psychické poruchy sú spôsobené démonmi je z kresťanského hľadiska úplne správne pomenovanie. Len sa pozrite na väčšinu psychiatrických pacientov - okrem svojej diagnózy trpia obvykle "démonom tabakovej závislosti", "démonom závislosti na počítačových hrách", "démonom alkoholizmu", "démonom hnevu a nadávok", a mnohými ďalšími démonmi, ktorí ani nie sú badateľní navonok - teda sú to subjektívni démoni, ktorých si človek sám uplietol. S Božou pomocou sa dá liečiť a vyliečiť každá závislosť, každá neresť aj každá psychická choroba. Ako meniť svoj charakter, svoju myseľ? Mnohé veľmi zaujímavé veci sa dozviete ak budete pozorne počúvať túto prednášku:

Alexander Barkóci:

26. Sú všetky psychické choroby spôsobené démonom? - Galanta, 2014 SK

 
 
Poznámka Biblik:
+ Liečba psychických chorôb z pohľadu lekára článok tu
+ Ďalšie kázne Alexandra Barkóciho nájdete tu
Veríme, že jedného dňa začnú lekári a duchovní liečitelia spolupracovať, takáto spolupráca by mohla priniesť vynikajúce výsledky pre zdravie pacientov. Sústredené každodenné čítanie Biblie môže byť účinnejšie než antidepresíva. Po intenzívnych modlitbách sústredených na konkrétnu vec môžete pochopiť koreň vášho ochorenia, ktorý nemusí odhaliť žiadne vyšetrenie. (vyliečenie z ťažkých stavov niekedy môže nastať napríklad jednoduchou úpravou stravy)
Zmena stravy ovplyvňuje krv - teda dušu, samozrejme aj účinné látky liekov idú do krvi. Látka podávaná v tabletkách alebo injekčne dokáže zmeniť, ovplyvniť správanie a zdravie človeka, pôsobí na jeho krv - na dušu, teda určitým spôsobom lieky menia zloženie (žiarenie) krvi. Nepochybne toto "vyžarovanie" dokáže ovplyvniť aj modlitba. Napríklad starší ľudia, ktorí sa intenzívne modlia majú niečo ako "jas" v tvári, modlitba ovplyvňuje ich vonkajší vzhľad, kvalitu pokožky, úroveň myslenia, tvorivosť a celkovú vitalitu, mnohí starí veriaci ľudia sa stávajú na staré kolená vynikajúcimi umelcami, sú ohromným prínosom pre celú spoločnosť a žijú aktívny životný štýl. Bohužiaľ väčšina panelákových dôchodcov zhnije pred televízorom a bez duchovnej aktivity prídu o zdravie aj o vitalitu. U pravých veriacich (príp. duchovne aktívnych) ľudí to za normálnych okolností býva úplne opačne, akoby v starobe kvitli a neustále prinášajú bohaté plody.
Psychiatrickí pacienti ak prijmú status pacienta, stávajú sa v mladom veku tými panelákovými dôchodcami. Postupne prichádzajú o zdravie, vďaka svojim nerestiam a závislostiam sa prepadávajú čoraz hlbšie. V normálnom štáte by sa malo zvlášť pri takto chorých ľuďoch dbať o vydávanie energie - aby títo ľudia boli zapájaní do aktívneho životného štýlu a očisťovali svoj charakter. Ak by to bolo na nás, každému pacientovi by sme pridelili jedného duchovného pracovníka, ktorý by dohliadal na jeho životný štýl, aby sa ten človek neprepadával aby nebol sám, nestál na mieste ale sa duchovne hýbal a napredoval. Jediná neresť a jediná závislosť sa môže skončiť hospitalizáciou, bohužiaľ alkohol, tabak, kofeín a niekedy aj drogy sú okrem chemických liekov častým spoločníkom psychiatrických pacientov.