VARIŤ SI SÁM MÔŽE OVPLYVNIŤ VÁŠ ŽIVOT VIAC NEŽ SI MYSLÍTE (AKTUALIZÁCIA P.S. a ešte +)

30.10.2019 15:25

"Nech tvoja strava je tvojím liekom a tvoj liek tvojou stravou."
"Lekár, ktorý je zároveň filozofom, stáva sa rovný bohom."
"Život je krátky, umenie dlhé, príležitosť prchavá, pokusy neisté, posúdenie neľahké... predsa však musíme liečiť."
"Človek sa rodí zdravý a všetky ochorenia do neho vstupujú jedlom."
"Mlčanie nepozná smäd, ani nudu a bolesť."
"Aj keby si pacient mohol byť vedomý toho, že jeho stav je veľmi vážny, on sa môže uzdraviť, keď má vieru vo svojho dobrého lekára." Hippokrates

-  -  - 

Počul som, že indiáni si sami varili jedlo, lebo vraj ak by im ho varila žena, prichádzali by tým o silu. Celkovo, je lepšie pre muža držať sa ďalej od ženy. Jednak kôli zbytočným klebetám a ďalej obvykle je to strata času. Málokedy človek stretne múdru ženu. Buď sú ženy a dievčatá plytké a povrchné, zamerané silno do sveta, alebo sú členkami mainstreamového náboženstva, a potom sa musia ísť vyspovedať vždy, keď dostanú pusu.

Ak má raz človek telo, a žije v hmotnom svete mimo kláštor, nemôže sa celý život len modliť. A ak je človek živou dušou, bolo by úplne hlúpe, keby sa tváril ako väčšina moderných ľudí, ktorí Boha a dušu neberú do úvahy vôbec... Akoby Boh ani neexistoval - žijem si ako chcem, robím si po svojom... Ale v tomto vesmíre existujú nejaké pravidlá života, ktorých ignorácia sa rovná spôsobu života polovičného debila. Posadíte ho do kokpitu letiaceho lietadla a debil začne lomcovať kormidlom bez ohľadu na výšku a konštrukčné možnosti stroja. Ak to náhodou prežije, potom sa pýta, prečo sa mu v živote deje toľko nešťastia a každý dookola môže byť vinný, beda ak ste vtedy po ruke! Lebo ani vopred varovať sviňu o základných pravidlách bezpečného riadenia lietadla sa nevypláca! Akékoľvek neviditeľné veci sú pre nich až do istého počtu G, pri ktorých sa im tlačí krv do hlavy alebo strácajú vedomie akoby neexistovali, až dokedy nezacítia poriadny diskomfort alebo nebodaj blízkosť zeme! Miesto hľadania Boha v tichu, pôste a modlitbe a vynaloženia energie na dôkladné štúdium svätých kníh, radšej sa obracajú k pohodlnej filozofii budhizmu, ktorý im v širokodostupnej a obvykle veľmi povrchnej literatúre oficiálnych kníhkupectiev toleruje ich zvrátený životný štýl - veď čo, však načo sa majú obmedzovať, veď narodia vraj znova! Ľahko kôli dosiahnutiu svojich cieľov alebo z čírej zvedavosti navštevujú mágov a veštice, pred čím kresťanov Biblia varuje. (To je ako keď v lietadle začne blikať kontrolka a idete sa pýtať na riešenie jednoho z cestujúcich. Obvykle majú neúplný prehľad o tom, čo sa v živote daného človeka skutočne deje, ohurujú však znalosťami rôznych detailov - česť výnimkám. Niektorí ľudia už ako deti dokonca začínajú sami od seba duchárčiť, veď sú k tomu zvedení populárnymi filmami a hrami a heslami: "Nerieš, Rob si po svojom, I do it my way, livin' on my own - ži si ako chceš, ži si kľudne aj nie na svojom, ale hlavne po svojom!" A táto sféra duchov, do ktorej sa snažia niekedy zo zvedavosti nahliadnuť, to zrovna nie je ich pole, môžu byť škaredo dokopaní, vyšmarení alebo to končí v niektorých prípadoch aj v liečebnom ústave)

Jednostranná podpora a ustavičné uspokojovanie svojich túžob môže viesť k podobnej katastrofe, ako keď sa svetský človek dá do služieb nejakej náboženskej organizácie a začne sa intenzívne modliť. V domnienke, že sa to tak ľúbi Bohu, začína sa príliš asketizovať a potláčať svoje prirodzené túžby, alebo po novom dokonca naopak - už aj používať Boha na sebapresadzovanie! Zároveň preberá častokrát jemu úplne cudzie názory, len preto, že sú podľa ustavičného opakovania v ich cirkvi akože vraj biblické! Človek sa nechá "preprogramovať" len kôli uspokojeniu pudu blízkosti stáda. Predstava o kresťanstve nie je kresťanstvo a Pravda je nevýslovná, čiže zároveň aj nebiblická! Takéto zmasírovanie jedinca povrchným výkladom Biblie, jednostranné zavrhnutie reinkarnácie alebo jednostranné zavrhovanie sveta, či úplné odmietanie východných náuk ako pochádzajúcich od diabla, (v moderných cirkvách sa dnes dokonca objavuje už aj používanie Boha na splnenie si svojich prianí), - to všetko je manipulácia, a presne práve to je od toho zlého! Je to zárodok budúcich nešťastí. Štastie a spokojnosť to je určitá harmónia s Bohom a so svetom. Na jednej strane je treba žiť po svojom, ale žiť to, čo v hĺbke svojej duše cítim, že je správne, a to má prednosť pred najsprávnejším náboženstvom! A keď sa začnete skúmať, hľadať v tichu a meditovať - čo v moderných cirkvách by ste nemali robiť vôbec, lebo vraj aj meditácia je od diabla! Tak čo potom? Netreba byť ani príliš svetský ani príliš pobožný:

"Nebuď príliš spravedlivým ani sa nerob nadmier múdrym; prečo by si mal seba priviesť na zkazu? Nebuď príliš bezbožným ani nebuď bláznom; prečo by si mal zomrieť pred svojím časom? Je dobre, aby si sa držal tohoto, ale ani od tamtoho nespusti svojej ruky; lebo ten, kto sa bojí Boha, ujde všetkému tomu." Kazateľ 7:16-18

- - -

Svet a Boh sú jedno. Boh JE Láska. Láska je viac ako všetky obete, viac ako spravodlivosť a viac ako pravda a čistota. Náboženstvo bez viditeľného aplikovania do praxe, rozprávanie a vštepovanie nejakých náboženských poučiek je márne. Načo je svetskému človeku poučovať ho, že existuje večný život a hrozba peklom, keď prvé potrebuje pocítiť, tie veci, ktoré sa nevidia - ako prvé to, že ho má niekto úprimne rád! V prvomrade ste to Vy tu dole, nie ako prvé vysvetľovať, ako Ťa má Boh rád tam hore! (pozr. Jak 1:27, treba dodať, že túžba po svete sa nesmie ani potláčať ani uspokojovať)

Pobožnosť trvalé šťastie neprináša, rovnako ako ani žiadna svetská vec. Šťastie je vraj, keď sa môžete poškriabať tam, kde vás svrbí. Ak ste už videli človeka, ktorý nemôže hýbať rukami ani nohami, a s námahou sa krúti na posteli vždy, keď ho svrbí chrbát, potom väčšina civilizácie by mala patriť medzi tých šťastnejších ľudí. Väčšinou sa môže človek kedy chce pošrabkať, môže ísť kam chce po svojich, zbehnúť si nakúpiť alebo uvariť si na čo má chuť. 

Ale v mnohých štátoch jedlo nie je tak pohodlne dostupné ako u nás, kde zatiaľ máme jedla dostatok. Len ľudia si naivne myslia, že môžu do seba hádzať všetko, čo vidia. A potom to tak aj vyzerá: nestálosť myšlienok, ustavičný hlad a nespokojnosť, túžba po sladkostiach, vyčerpanosť, choroby, chronická únava... Kto svoju moc odovzdáva obchodným reťazcom a nenažraným korporáciám, u toho vzniká nemoc. Už jedlo s  glukózovým či kadejakým x-sirupom , ktorý vyvoláva hlad, je vlastne potravina, ktorá by v normálnom štáte bola zakázaná celkom. Je jedno, či je glukózový sirup bio, je to svinstvo. (písali sme o tom v článku GLOBÁLNE ZLOČINY tu) Podobne ako väčšina jedla v reštauráciách, ktoré pochádza z marketov. Na jednej strane máme plné regály, na druhej strane mŕtve jedlo prispôsobené požiadavkám obchodných reťazcov. Chce to odvahu tam nakupovať, ale ľudia sú leniví a zožerú čo sa im predhodí. Aj preto sú židia a arabské národy na vzostupe, pretože majú aspoň akú-takú kontrolu nad tým, čo jedia. Je dobré si urobiť vlastný experiment po dobu aspoň 30 dní, čo sa stane, keď si človek varí sám: podľa mňa získava človek, ktorý si sám varí úplne iné myslenie, úplne inú vitalitu a rozšírenú schopnosť realizovať svoje ciele. Postupne začínate svet vnímať ináč a preberáte kontrolu nad svojim životom. Pán Roy Littlesun o ktorom sme písali tu, tu a tu dokonca tvrdí, že v dobe, kedy kontrolu nad našim jedlom prevzali zahraničné korporácie, je variť si sám základom zdravej krvi (duše) a teda kľúčom k duchovnej obrode ľudstva. Chcete niečo zmeniť? Varte si sami!

 
 
P.S.: variť si môže niekedy po istej dobe začať znamenať aj veriť si, vyskúšajte, veď uvidíte, či podobnosť "Variť si" a "Veriť si" má nejaký súvis. Lebo súvis v kontrole nad myšlienkami určite má to, že ľudia si buď neveria vôbec, alebo si veria až príliš, a pri nejakom omyle alebo životných ťažkostiach ľahko odovzdávajú kontrolu nad svojim životom do rúk náboženských či iných autorít. Potom členstvo v náboženskej organizácii znamená tiež len žranie toho, čo sa im predhodí. Forma sa vstupom do cirkvi prudko mení, ale obsah ostáva takmer ten istý, Váš súčasný stav vyhovuje komu? Skúste si Variť/ Veriť sami.
+
ak si myslíte, že tieto články a obsah na Biblik.sk za niečo stoja, vyjadrite svoj názor na číslo účtu:

SK8583300000002101425963