VLADIMÍR PUTIN SOBOTNÝ PREJAV PREZIDENTA RUSKEJ FEDERÁCIE K AKTUÁLNYM UDALOSTIAM V RUSKU / VLADIMIR PUTIN: SATURDAY'S SPEECH OF THE PRESIDENT OF THE RUSSIAN FEDERATION ABOUT ACTUAL EVENTS IN RUSSIA (SK, RUS)

28.06.2023 09:47

 "Apelujem na občanov Ruska, na personál ozbrojených síl, orgánov činných v trestnom konaní a špeciálnych služieb, na vojakov a veliteľov, ktorí teraz bojujú na svojich bojových pozíciách, odrážajú nepriateľské útoky a robia to hrdinsky - viem, hovoril som včera večer opäť veliteľom všetkých smerov. Apelujem aj na tých, ktorí boli klamstvom alebo vyhrážkami vtiahnutí do kriminálneho dobrodružstva, tlačení na cestu závažného zločinu – ozbrojenej rebélie.
Rusko dnes zvádza tvrdý boj o svoju budúcnosť, odrážajúc agresiu neonacistov a ich pánov. Prakticky celá vojenská, ekonomická a informačná mašinéria Západu je namierená proti nám. Bojujeme za život a bezpečnosť našich ľudí, za našu suverenitu a nezávislosť. Za právo byť a zostať Ruskom – štátom s tisícročnou históriou.
Tento boj, keď sa rozhoduje o osude našich ľudí, si vyžaduje zjednotenie všetkých síl, jednotu, upevnenie a zodpovednosť. Keď musíme odhodiť všetko, čo nás oslabuje, všetky spory, ktoré naši vonkajší nepriatelia môžu a používajú na to, aby nás podkopali zvnútra.
A preto činy, ktoré rozdeľujú našu jednotu, sú v skutočnosti odpadlíctvom od našich ľudí, od našich spolubojovníkov, ktorí teraz bojujú na fronte. Toto je bodnutie do chrbta našej krajiny a našich ľudí. Bola to taká rana, ktorá bola zasadená Rusku v roku 1917, keď krajina viedla prvú svetovú vojnu. Víťazstvo jej však bolo ukradnuté. Intrigy, škriepky, politikárčenie za chrbtom armády a ľudu sa zmenili na najväčší šok, zničenie armády a rozpad štátu, stratu obrovských území. V dôsledku toho bola tragédia občianskej vojny.
Rusi zabíjali Rusov, bratov – bratov a všelijakých politických dobrodruhov a cudzích síl, ktorí si krajinu rozdelili, roztrhali, brali sebecky. Nedopustíme, aby sa to opakovalo. Budeme chrániť našich ľudí aj našu štátnosť pred akýmikoľvek hrozbami. Vrátane tých z vnútornej zrady.
A to, čomu čelíme, je práve zrada. Prehnané ambície a osobné záujmy viedli k zrade. Zradiť našu krajinu, náš ľud a vec, za ktorú spolu s našimi ďalšími jednotkami a podjednotkami bojovali a umierali bojovníci a velitelia skupiny Wagner. Hrdinovia, ktorí oslobodili Soledar a Arťomovsk, mestá a mestečká Donbasu, bojovali a položili svoje životy za Novorossko, za jednotu ruského sveta. Ich meno a slávu zradili aj tí, ktorí sa snažia zorganizovať rebéliu, tlačiacu krajinu k anarchii a bratovražde.
Opakujem, každý vnútorný nepokoj je smrteľnou hrozbou pre našu štátnosť, pre nás ako národ. Toto je rana pre Rusko, pre našich ľudí. A naše kroky na ochranu vlasti pred takouto hrozbou budú ťažké. Všetci, ktorí sa zámerne vydali na cestu zrady, ktorí pripravili ozbrojenú rebéliu, vydali sa na cestu vydierania a teroristických metód, budú trpieť nevyhnutným trestom, budú sa zodpovedať pred zákonom aj pred našimi ľuďmi.
Ozbrojené sily a ďalšie vládne agentúry dostali potrebné rozkazy a v Moskve, Moskovskej oblasti a mnohých ďalších regiónoch sa teraz zavádzajú ďalšie protiteroristické opatrenia. Prijmú sa aj rozhodujúce opatrenia na stabilizáciu situácie v Rostove na Done. Zostáva to ťažké, v skutočnosti je práca civilných a vojenských orgánov zablokovaná.
Ako prezident Ruska a vrchný veliteľ, ako občan Ruska urobím všetko pre obranu krajiny, ochranu ústavného poriadku, životov, bezpečnosti a slobody občanov.
Ten, kto organizoval a pripravoval vojenské povstanie, kto zdvihol zbrane proti svojim spolubojovníkom, zradil Rusko. A budú sa za to zodpovedať. A vyzývam tých, ktorí sú zaťahovaní do tohto zločinu, aby neurobili fatálnu a tragickú, jedinečnú chybu, aby urobili jediné správne rozhodnutie – prestali sa podieľať na kriminálnych činoch. Verím, že si zachováme a ubránime to, čo je nám drahé a sväté, a spolu s našou Vlasťou prekonáme akékoľvek skúšky a staneme sa ešte silnejšími." ZDROJ/SOURCE RUS:
kremlin.ru/events/president/news/71496

 

Súvisiace články / related articles:

V.V. PJAKIN 19.6.2023 (RUS+CZtit)

https://www.biblik.sk/news/v-v-pjakin-19-6-2023/

 

PUTIN A VOJENSKÍ NOVINÁRI / PUTIN WITH WAR PRESS (SK, CZ, RUS)
https://www.biblik.sk/news/putin-a-vojenski-novinari-putin-with-war-press-sk-cz-rus/

Prejav Putina Mníchov 2007 / Putins's speech Munich 2007 - RUS+CCtit:
https://www.youtube.com/watch?v=wHlv7ead3mU

 

OPRÁVNENÁ VZBURA PMC WAGNER ALEBO POKUS GLOBALISTOV VYVOLAŤ V RUSKU OBČIANSKU VOJNU? / PMC WAGNER PRO-NATIONAL REBELLION OR AN ATTEMPT TO MAKE A CIVIL WAR? (SK, ENG, RUS)

https://www.biblik.sk/news/opravnena-vzbura-pmc-wagner-alebo-pokus-globalistov-vyvolat-v-rusku-obciansku-vojnu-pmc-wagner-pro-national-rebellion-or-an-attempt-to-make-a-civil-war/

 

PUTIN vs. KOLEKTÍVNY ZÁPAD / PUTIN vs. THE COLLECTIVE WEST (SK, ENG)

https://www.biblik.sk/news/putin-vs-kolektivny-zapad-putin-vs-the-collective-west/

 

UKRAJINA: MASKY REVOLÚCIE (DOKUMENT / DOCUMENTARY UKRAINE - MASKS OF REVOLUTION (SK, ENG, FRENCH)
https://www.biblik.sk/news/ukrajina-masky-revolucie-dokument-documentary-ukraine-masks-of-revolution-fr-sk-subs/

 

TIP NA FILM / MOVIES WE LIKE: OLIVER STONE: UKRAJINA V OHNI / OLIVER STONE: UKRAINE ON FIRE (SK, ENG, FR)
https://www.biblik.sk/news/tip-na-film-movies-we-like-oliver-stone-ukrajina-v-ohni-oliver-stone-ukraine-on-fire/

 

VLADIMÍR PUTIN - VEĽMI AKTUÁLNY PREJAV MNÍCHOV 2007 / VLADIMIR PUTIN - MUNICH SPEECH 2007 (THIS IS REALLY VERY RECENT) (RUS+youtubeCCtit)
https://www.biblik.sk/news/vladimir-putin-velmi-aktualny-prejav-mnichov-2007-vladimir-putin-munich-speech-this-is-really-very-recent/

 

VLADIMÍR PUTIN PREJAV 2.2.2023 VOLGOGRAD (80. VÝROČIE VÍŤAZSTVA SOVIETSKEHO ZVÄZU V BITKE O STALINGRAD) / VLADIMIR PUTIN - STALINGRAD VICTORY SPEECH 80th ANNIVERSARY 2.2.2023 VOLGOGRAD (RUS+CZ subs)
https://www.biblik.sk/news/vladimir-putin-prejav-2-2-2023-volgograd-vyrocie-vitazstva-sovietskeho-zvazu-v-bitke-o-stalingrad/

 

PUTINOV PREJAV / PUTIN's SPEECH (SK, CZ, RUS)
Putinov prejav ohľadom situácie na Ukrajine / Putin's speech about situation in Ukraina:
https://www.biblik.sk/news/putinov-prejav-putins-speech-sk-cz-rus/

 

PUTIN SCHVÁLIL 17 TRADIČNÝCH HODNÔT RUSKA / VLADIMIR PUTIN APPROVED THE 17 VALUES OF RUSSIA (SK, ENG)
https://www.biblik.sk/news/putin-schvalil-17-tradicnych-hodnot-ruska/

 

PUTIN O UKRAJINSKÝCH TERORISTICKÝCH ÚTOKOCH / PUTIN ABOUT UKRAINIAN TERRORISM (RUS+CZsubs+FR DOCUMENTARY) (SK, CZ, ENG, RUS, FR)
https://www.biblik.sk/news/putin-o-ukrajinskych-teroristickych-utokoch-putin-about-ukrainian-terrorism/

 

SKUTOČNÝ ŠTÁTNIK / THE STATESMAN (SK, ENG)
https://www.biblik.sk/news/skutocny-statnik/

 

BERNIE ECCLESTONE ON PUTIN: HE'S FIRST CLASS PERSON, I WOULD TAKE A BULLET FOR HIM / BERNIE ECCLESTONE: PUTIN JE PRVOTRIEDNY ČLOVEK, ZA NEHO BY SOM RISKOVAL AJ GUĽKU (SK, ENG+CCsubs)
https://www.biblik.sk/news/bernie-ecclestone-on-putin-hes-first-class-person-i-would-take-a-bullet-for-him/

 

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO / VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA! (SK, FR, ENG)
https://www.biblik.sk/news/nech-zije-putin-nech-zije-rusko-vivat-vladimir-putin-vivat-russia/

 

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

Ďakujeme za vašu podporu nakupovaním na Biblik.sk a ďakujeme i za akýkoľvek príspevok na náš účet, i za dobr. príspevky za bezplatné sťahovanie Thank you for your support, thank you for shopping at Biblik.sk and thank you  for your donations:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963
Swift / BIC: FIOZSKBA

Ďakujeme, Thank you. Biblik.sk

Červená vlajka, Vlajka víťazstva, NAŠA VLAJKA:

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/products/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!