VÝZNAM KETOGÉNNEJ DIÉTY PRI LIEČBE EPILEPSIE

28.04.2020 10:16

A povedal im: Toto pokolenie nemôže vyjsť nijakým činom, iba modlitbou a pôstom." Pán Ježiš Kristus o vyháňaní určitých druhov démonov (Marek 9:29)

- - -

Pôst môže byť aj dočasné zdržanie sa jedla (príp. aj vody) alebo pôst môže byť tiež aj diéta. Pôst a modlitba je silná liečivá kombinácia, zvlášť pri liečbe psych. chorôb. Ako sa dozviete z nasledujúcich odkazov, tak určite pôst (diéta) pomáha aj pri liečbe epilepsie. Oveľa dôležitejšie ako zmena stravy je zmena človeka. Samozrejme, aj strava človeka mení, hovorí sa: "si to, čo ješ", je teda veľmi vhodné kombinovať modlitbu a pôst spolu. Modlitba, napr. Otče Náš, ak uvažujete nad každým jedným slovom a naozaj sa chcete Bohu podriadiť, môže mať obrovský význam. Nie nejaké dookola odriekanie, ale také precítenie zmyslu tej modlitby. Nie je to modlitba pre každého z dnešných ľudí. Bližšie informácie o tejto hlbokej modlitbe tu a tu. Môžete sa modliť aj vlastnými slovami, alebo aj bez slov. Hlavná vec je, aby ste si vy sami vytvorili vzťah s Bohom a nepotrebovali k tomu okrem Pána Ježiša Krista nikoho. Čítanie Biblie zvlášť Nového zákona je k tomu vynikajúca pomôcka. Samozrejme, Bibliu neberte doslova, väčšina vecí v Biblii je vzťahom na dušu, takže vo fyzických obrazoch ak sa ju snažíme chápať, nebudeme rozumieť a mnohí sa budú ešte aj rozčuľovať. Takto je možné pochopiť aj to, prečo silno rozumovo vyvinutí farizeji, ktorí už stratili cit, Pána Ježiša zabili. Pravdu o Bohu, o sebe a o svete im rozumom spútaný zabehnutý systém zákonov, predpisov a nariadení už nebral a pre väčšinu z nich bolo pohodlnejšie Pána Ježiša zabiť, lebo ignorovať Ho nemohli. Ľahšia verzia farizejov sú dnešní silno rozumovo vyvinutí ľudia, napr. vedci, lekári, ale aj väčšina ateistov, títo všetci obvykle neveria, lebo sa na dôkazy nepozerali a ani sa pozerať nechcú. A čo bude potom, keď tu oni nebudú, kde vlastne budú oni sami to ich nezaujíma! Ako potom keď nemajú záujem o seba, môžu mať skutočný záujem o pacienta? Existujú aj iné metódy na poznanie sveta a na pochopenie podstaty vecí ako rozumové, rozum je dosť obmedzený nástroj, mohol by však byť veľmi nápomocný ak by sa nebral ako modla, aby nebol tak ako dnes v popredí všetkého. Pretože miesto osohu prináša skôr skazu, ak nie je v rovnováhe s citom. Je to tak ako za čias farizejov, Pravda sa tými istými ľuďmi opäť prenasleduje, znevažuje, opľúva a zabíja. V tom lepšom prípade, ak je to vôbec možné, buď sa Pravda úplne ignoruje, alebo sa všetkému, čo nesedí hovorí konšpirácia. Je veľmi ľahké si predstaviť, ako zo Syna Živého Boha Pána Ježiša Krista mohli vysokí predstavitelia vtedajšej politiky, náboženstva a vedy urobiť rúhača a podľa ich primitívnych na rozum viazaných zákonov ho vlastne odsúdili a zabili "legálne"!

Ak nie je fyzický svet cez človeka preväzovaný s duchovným, je to slepá ulička, Pán Ježiš a mnohí proroci sa snažili upozorniť na hroziacu katastrofu, radšej ako by to ľudia mali počúvať, si prinajlepšom zapchali uši. Vtedajšie centrálne sídlo farizejov bolo následkom ich ignorancie totálne rozborené, neostal ani kameň na kameni! A tak to presne dopadne s človekom, s národom aj s každou civilizáciou, ktorí Boha, Jeho Zákony a Posolstvá Synov Božích úplne ignorujú. A ako vidíte, len jedno z toho nikdy nestačí, farizejovia predsa dodržiavali Bohom daný zákon čo najakurátnejšie! Len im niečo uniklo - Láska a príchod Väčšieho ako bol ich Mojžiš. Oni neverili, nevideli a nepočuli, lebo veriť, vidieť a počuť nechceli. V Božom Súde ich Boh nezavrhol, oni zavrhli sami seba a dnes žijeme v podobných časoch - Boží Súd opäť prichádza na Zem, aby všetko staré, čo sa nechce Bohu podriadiť, uvoľnilo priestor novému. Transformovať a zaradiť sa do súladu s Božími zákonmi sa bude musieť nielen globálna ekonomika, ale aj súdnictvo, veda, medicína, náboženstvo a predovšetkým - človek.

Od ľudí sa častokrát dozviete zaujímavé informácie. Podstatné je, že to v praxi pomáha a je dobré si to nejako overiť, či existujú aj nejaké vedecké zdroje. Toto je dôležité najmä kôli tomu, aby sme poznali možné kontraindikácie alebo nežiadúce účinky. Z anglickej literatúry sa môžeme dozvedieť, že ľudia s ľadvinovými ochoreniami a problémami so štítnou žľazou by mali byť pri ketodiéte zvlášť opatrní. Cez translate.google.com alebo cez prekladač v internetových  prehliadačoch si viete anglické texty dosť dobre preložiť, napr. prehliadač GoogleChrome ponúka preklad automaticky. Alebo v prehliadači Chrome kliknete pravým tlačítkom myši na priestor, kde je zobrazený text a vyberiete "preložiť." Rozdiely medzi ketodiétou a GAPS nájdete v angličtine tu. (hore v modrom poli je GAPS aj KETO) O ketodiéte a GAPS diéte je dosť informácií aj na slovenských stránkach. Stručne od lekárov o ketodiéte tu (je to kratučký dokument pdf, stiahne sa vám to automaticky) Antiepileptiká ako napr. Depakine, Orfiril a lieky obsahujúce látku valproát sodný môžu vážne poškodiť pamäť. Farmafirmy ich rozšírili aj pre psych. pacientov na "stabilizáciu nálady", už po dvoch rokoch užívania majú niektorí ľudia tak poškodenú pamäť, že si z knihy nezapamätajú prakticky nič! Sú to vyradení ľudia, ale ich nálada je tým vraj stabilizovaná, obvykle aj vďaka týmto liekom poriadne priberú - vidíte aká cena sa platí za užívanie legálne predpisovaných drog, ak človek nehľadá príčiny ochorenia a cestu von... To nie je len závislosť na liekoch, pridá sa závislosť na jedle, miesto toho, čo by sa človek mal zbavovať nerestí, ak nerieši problém v celku, nabalí si na seba neresti ďalšie - vysedávanie pri počítači, fajčenie, prejedanie a niektorí aj popíjanie alkoholu a iné. Je veľmi dôležité sa urýchlene zaoberať hľadaním príčin ochorenia a obrátiť sa o pomoc v prvomrade k Bohu. Máte tak aj oveľa vyššie šance sa dostať ku kvalitným informáciám, celostnej liečbe, osvieteným lekárom a liečiteľom...

Pre psychiatrických pacientov je zvlášť určená GAPS diéta. Bližšie ju popisuje kniha doktorky Natashi Campbell-McBride SYNDRÓM TRÁVENIA A PSYCHOLÓGIE. Túto knihu kúpite aj u nás tu: https://www.biblik.sk/products/syndrom-travenia-a-psychologie/