WALTER VEITH: ZMENY V BIBLII (+Poznámka Biblik: Na prepojenie vedomostí je potrebné niečo vyššie, niečo nad logikou a rozumom, preto je duchovný rozvoj človeka - zvlášť lekára alebo vedca nevyhnutný!

06.02.2023 19:25

"K jakým zásahům do biblického textu došlo v moderních překladech Písma? Jsou tyto změny jazykového nebo teologického charakteru? Co o tom říkají samotní korektoři? Je možné, že ve vaší Bibli něco důležitého chybí? Jak se změny v moderních překladech dotýkají důležitých věroučných témat?"
Přednáší: Prof. Dr. Walter Veith

214 SK - Zmena Božieho slova (Total Onslaught) - Prof. Dr. Walter Veith

https://www.youtube.com/watch?v=O4omBGIlT9g

Poznámka Biblik: King James Version (KJV) je zaujímavý preklad, o niečo presnejší je však Lamsov preklad. Môžete svoje obľúbené verše porovnať.

Walter Veith je členom CASD (Cirkev Adventistov Siedmeho Dňa)

Na Slovensku a pravdepodobne aj v iných štátoch CSAD je náboženská organizácia propagujúca vegetariánstvo a sobotu, čoho Pán Ježiš tiež neučil! Vegetariánstvo v našich klimatických podmienkach môže byť hazard so zdravím! Napriek tomu majú CASD mnoho zaujímavých publikácií a prednášok. Na to, aby sa v tom človek vedel orientovať, je potrebný vlastný výskum Biblie a aktívna duchovná prax, čo predpokladá záujem a hlbšie štúdium duchovnej literatúry. Potom si človek vie urobiť názor o sektách a rôznych náboženských organizáciách, ktoré častokrát zmiešané s klamstvami ponúkajú dobré veci. Podobné je to aj vo vede a v medicíne - pravda zmiešaná s klamstvom, ak sa lekár ustavične nevzdeláva ale iba slepo verí predkladaným "faktom", ťažko môže skutočne pomáhať svojim pacientom. Na prepojenie vedomostí je potrebné niečo vyššie, niečo nad logikou a rozumom, preto je duchovný rozvoj človeka - zvlášť lekára alebo vedca nevyhnutný! Sú vedomosti rozumové a vedomosti nad chápaním rozumu, niektoré sa ani nedajú zapísať. Rozumová úroveň je dnes už nepostačujúca a vlastne, či už náhodou alebo zámerne sa človek vychovával iba v rovine tela a mysle, žiadna cielená snaha o duchovný rozvoj. Nechávalo sa to na kostoly a cirkev, pričom teológia je vlastne tiež rozumová náuka a vážnejšie hľadajúcim ani nemá čo ponúknuť!

Nezmyselné a často úplne protikristovské náuky cirkví a siekt podľa ich vlastných dogiem má človek prijať, lebo vraj sú od Boha, ako svätenie soboty, pojedanie oplatok, či vatikánsky dedko vo funkcii námestníka Boha, pričom Pán Ježiš Kristus sobotu uznáva, ale dodáva, že sobota je učinená pre človeka, ale nie človek pre sobotu! (Marek 2:27-28 - Syn človeka je pánom soboty, človek nech sa sám rozhoduje, čo bude v sobotu robiť a nie sobota určuje povinnosti. Sobota bola ustanovená Starým zákonom ako deň oddychu, zrejme preto, aby otrokári ľudí nehnali do roboty 7 dní v týždni, a aby otrok viac vydržal, vyšlo to možno lacnejšie a židia si to určite vedeli spočítať. Určite je dobré si jeden deň  v týždni úplne oddýchnuť od práce, to je podstata tzv. soboty, ktorá je človeku daná od Nebeského Otca ako všeobecný deň na oddych a možno preto je sobota pre mnohých najkrajší deň v týždni, ktorý majú ľudia najradšej zo všetkých dní. Sobota je výnimočný deň, ale či budete oddychovať alebo pracovať je vaša vec, Otec sa vám do toho nestará ani sa do toho starať nechce, stará sa o to, aby ste si vždy aspoň 1 deň v týždni úplne oddýchli od práce povinností a o to isté sa máte postarať aj vy: aspoň 1 deň v týždni si úplne oddýchnuť)

Kto vie, čo by Pán Ježiš Kristus povedal o pápežoch a údajnom premieňaní oplatok na telo a krv! Ak by to fungovalo, nebol by to potom kanibalizmus? Odkiaľ pochádza výmysel rituálu požierania Krista v oplátkach? Uctievanie oplatky je modlárstvo v praxi, namiesto do svojho srdca sa človek stále obracia von! Krásna žena je oveľa dokonalejší výtvor než oplátka, prečo ju nepostavia do chrámu a nezačnú uctievať ako najsvätejšiu bohyňu? Tiež by to bolo povýšenie ženy na Boha, niečo by na tom nesedelo, takisto nemôžeme uctievať oplatku! V chráme Otca-Stvoriteľa nie je na mieste uctievať ani oplatku ani ženu - Máriu! Uctievanie Pána Ježiša Krista v chrámoch je namieste, pretože je jedno s Bohom!

Je divné, že niektoré sekty a cirkvi ešte učia o dodržiavaní soboty ale vôbec nie o podstate soboty! Ešte trápnejšie je uctievanie oplatok alebo viera v neomylnosť pápeža - vraj zástupcu Boha na Zemi. Boh angl. bug, chyba, vlastne, podľa niektorých výskumníkov by sa to slovo ani nemalo používať, je to chyba! Chyba je aj uctievanie oplatok, propagovanie soboty a chyba je aj akýkoľvek zastupiteľ Boha! Otec-Stvoriteľ hovorí s ľuďmi priamo, ľudia nepotrebujú sprostredkovateľov ani farárov na to, aby mali kontakt so svojim Otcom! Ľudia, ktorí prijímajú Pána Ježiša Krista ako Božieho Syna, sa tiež chcú stať deťmi Nebeského Otca, preto Bohu hovoria Otec.

 

Súvisiace články / related articles:

NEBEZPEČENSTVO EKUMENIZMU:

 
SATANIZMUS V SR, ČR A U NAJVYŠŠÍCH PREDSTAVITEĽOV KATOLÍCKEJ CIRKVI (SK, ENG)
https://www.biblik.sk/news/satanizmus-v-sr-cr-a-u-najvyssich-predstavitelov-katolickej-cirkvi/
Satanizmus vybrané časti série Arrivals / Satanism - pt. 27-28 Arrivals:
Viac o satanizme:
(search biblik.sk for satanizmus or satanism)

 

 

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

Prosíme vás, podporujte našu prácu / Please support our work:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963

Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU

Červená vlajka, Vlajka víťazstva, NAŠA VLAJKA:

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/products/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!