ŽIVOTOPIS BRETHARIÁNA (HIRA RATAN MANEK - CV) [SK, EN]

05.09.2017 22:34

Do you speak english? Please click and study: solarhealing.com

To watch a very interesting document, please click here

 

HIRA RATAN MANEK - Životopis

solarhealing.com

Hira Ratan Manek sa narodil 12.9.1937 v indickom meste Bodhavad, vyrastal v meste Calicut v štáte Kérala v Indii.

Vyštudoval strojné inžinierstvo na Univerzite Kérala. Po promóciách začal pracovať v rodinnom obchode, ktorý sa zaoberá transportom a predajom korenia, v roku 1992 z tohto obchodu odišiel.

Po odchode začal Hira Ratan Manek študovať staroveké praktiky sungazingu o ktoré sa začal zaujímať ešte ako dieťa. Sungazing bola veľmi stará, takmer už zabudnutá metóda, v staroveku praktizovaná v mnohých častiach sveta.

Potom, ako Hira Ratan Manek sám na sebe 3 roky skúšal a vyvíjal prax sungazingu do dnešnej podoby, znovuobjavil staré tajomstvá tejto metódy. Počas štúdia bol prevažne inšpirovaný Jeho výsosťou Mahávíra Džina-om (Mahávíra-veľký hrdina, Džina-víťaz, pôv. menom Vardhamána-Rastúci, bol synom kráľa Siddhartha a kráľovnej Trishala, žil okolo 599 – 527 pred. n.l., údaj z   https://en.wikipedia.org/wiki/Mahavira  ; pozn. prekl.), ktorý takisto praktizoval túto metódu pred 2600 rokmi. Ďalej sa inšpiroval starými Egypťanmi, Grékmi a americkými Indiánmi.

Od 18. Júna 1995 žije Hira Ratan Manek iba zo slnečnej energie a vody. Príležitostne, z úcty k svojim hostiteľom a zo sociálnych dôvodov pije čaj, kávu a kyslé mlieko. Doteraz podstúpil 3 striktné hladovky, pod prísnym dohľadom rôznych vedeckých a lekárskych tímov, počas týchto experimentov žil iba zo slnečnej energie a vody.

Prvá hladovka trvala 211 dní v rokoch 1995-96 v meste Calicut v Indii, riaditeľom lekárskeho tímu bol Dr. C.K. Ramachandran, odborník v alopatii a ajurvédskej medicíne. (alopatia – liečba liekmi vyvolávajúcimi opačný obranný proces než aký vyvoláva choroba, opak homeopatie, cit. Slovník cudzích slov; pozn. prekl.)

Nasledovala 411 dňová hladovka od roku 2000-2001 v Ahmedabad v Indii, pod dohľadom medzinárodného tímu 21 doktorov a vedcov, ktorým predsedal Dr. Sudhir Shah a Dr. K.K. Shah, vtedajší prezident Indickej asociácie lekárov.

(stručnú správu Dr. Shah-a nájdete tu:  "LIVING ON LIGHT RESEARCH"  https://goo.gl/Ge5Hs  Pri písaní adresy do prehliadača dodržte veľké a malé písmená; pozn. prekl.) a Dr. K.K. Shah, vtedajší prezident Indickej asociácie lekárov.  Dr. Maurie D. Pressman, M.D. (M.D. – lat. Medicinæ Doctor, doktor medicíny; pozn. prekl.) takisto popisuje skúsenosti s HRM v článku, ktorý napísal a neskôr sa pridal k tímu, ktorý potom ďalej študoval HRM.

Po experimentoch v meste Ahmabad, ktoré prekvapili lekárov, bol HRM pozvaný na tieto 2 univerzity:  Thomas Jefferson University a University of Pennsylvania v štáte Philadephia, kde pod dozorom podstúpil ďalšiu 130 dňovú hladovku. Tento tím pozoroval a vyšetroval jeho očnú sietnicu, epifýzu a mozog, preto bol tento tím vedený Dr. Andrew B. Newberg-om, popredným odborníkom na ľudský mozog, ktorý sa predstavil vo filme "What the Bleep Do We Know" a Dr. George C. Brenard-om, popredným odborníkom na epifýzu. Výsledky výskumu dokázali, že bunky sivej kôry mozgovej sa v mozgu HRM regenerujú. 700 fotografií ukázalo miesta v mozgu HRM, kde sa jeho neuróny regenerovali, boli aktívne a neodumierali. Ďalej sa jeho epifýza zväčšovala a nie zmenšovala, bežne sa epifýza začína zmenšovať mezdi 50-60. rokom života a jej priemerná veľkosť je 6x6 mm, HRM bola presne zmeraná, má 8x11 mm.

Mnoho ľudí praktizujúcich sungazing dosiahlo podobných výsledkov ako HRM a dobrovoľne chceli podstúpiť lekárske experimenty, bohužiaľ pre nedostatok finančných prostriedkov a pre obmedzenia vyplývajúce zo súčasného životného štýlu neboli zdokumentované. Jedinečnosť HRM je v tom, že poskytol svoje telo na štúdium vedcom a lekárom a podrobil sa experimentom v trvaní niekoľko dlhších časových úsekov. Aj keď vedci a lekári súhlasili, že hlad sa pri vykonávaní sungazingu znižuje až úplne stráca, kôli zložitosti mnohých funkcií ľudského mozgu zatiaľ neboli schopní vysvetliť, ako je možné, že sungazing má tak pozitívne efekty pre telo aj myseľ, pretože zatiaľ ešte neboli ukončené všetky výskumy.

Od roku 2002 cestoval HRM po celom svete a prednášal a vyučoval prax sungazingu, takže ľudstvo sa dnes môže vyliečiť zo svojich problémov úplne bezplatne a bez vedenia guru. V roku 2009 cestoval HRM do 80 krajín sveta a v priebehu 210 dní prednášal a vyučoval túto starovekú solárnu metodiku. Každoročne v priebehu posledných pár rokov dáva HRM približne 300 lekcií sungazingu v rôznych jazykoch. Niekoľko rozhovorov s ním bolo odvysielaných v popredných TV staniciach po celom svete, vrátane BBC World Services. Je veľa dokumentov o metóde HRM sungazingu, ktoré boli odvysielané a povzbudili  ľudí v praxi sungazingu. Ďalej je môžné nájsť mnoho videí na youtube.com , takisto je veľa odkazov aj na google – v rôznych jazykoch ako Francúzština, Španielčina, Angličtina, Hindčina, atď. (aj Slovenčina, pozrite na slovenskom google.sk , je tam veľa zaujímavých dokumentov o Hira Ratan Manekovi, mnohé aj v slovenčine a v češtine. Ak si cez google zistíte názov dokumentu, so slovenskými alebo českými titulkami si ho potom môžte stiahnuť napr. odtiaľto:  ulozto.sk   

Pozrite si napr. tento veľmi zaujímavý dokument, volá sa "Na počiatku bolo svetlo"  Do prehliadača vpíšte ako stránku túto adresu:  https://goo.gl/cPwy7k  Pri písaní stránky do prehliadača dodržte veľké a malé písmená. Ak by Vás príp. zaujímali aj tie v angličtine, množstvo dokumentov nájdete na  https://solarhealing.com/solarlinks/ ; pozn.prekl.)

Dnes sa po celom svete budujú Solar Healing Centers (strediská solárnej liečby), ktoré pomáhajú skupine praktikantov HRM sungazingu. Pre tých, ktorí sa chcú dočítať viac o tom, akú obrovskú liečivú silu má Slnko, HRM doporučuje tieto knihy: "Light, Medicine of the Future’"  ("Svetlo, Liek budúcnosti’’, vyšla aj v češtine; pozn. prekl.) autor Jacob Lieberman a ‘’The Healing Sun: Sunlight and Health in the 21st Century’’  ("Liečivé Slnko: Slnečné svetlo a Zdravie v 21. Storočí’’, nenašiel som v čestine ani slovenčine, v maďarčine je pod názvom "Gyógyító nap" pozn. prekl.) autor Richard Hobday.

 

Z anglického originálu na https://solarhealing.com/ pre vás preložil Miro, zakladateľ Biblik.sk

P.S.:

Presný popis starovekej liečebnej metódy sungazing, ktorá môže veľmi pomôcť chorým ľuďom nájdete u nás na  Biblik.sk v sekcii články, alebo kliknite na link: https://www.biblik.sk/news/hrm-sungazing/

Upozornenie: STAROVEKÁ LIEČEBNÁ METÓDA SUNGAZING SA MUSÍ VYKONÁVAŤ PRESNE PODĽA NÁVODU.

VAROVANIE: CIEĽOM SUNGAZINGU BY ZA ŽIADNYCH OKOLNOSTÍ NEMALO BYŤ ZÍSKAVANIE MYSTICKÝCH SCHOPNOSTÍ.

NEMALI BY STE SA ANI POKÚŠAŤ DOSIAHNUŤ STAV BEZ JEDLA.

 

Poznámka prekladateľa:

MNE SUNGAZING VEĽMI POMOHOL V ČASE, KEĎ SOM SA S BOŽOU POMOCOU ROZHODOL VYSADIŤ PSYCHIATRICKÉ DROGY. VĎAKA PÁNU BOHU  UŽ VIAC AKO 10 ROKOV NEBERIEM ŽIADNE LIEKY. 

(podarilo sa mi to aj vďaka Hira Ratan Manekovi a sungazingu, dnes je však Slnko veľmi silné, žiarenia hviezd a Slnka sa zosilnili, neviem, či bude ešte možné pravidelne vykonávať sungazing tak ako pred 10 rokmi)

DNES PATRÍM MEDZI PÁR ŠŤASTNÝCH ĽUDÍ NA SVETE, KTORÍ POD BOŽÍM VEDENÍM ZVÍŤAZILI NAD MÁNIODEPRESIOU, KTORÁ BOLA JEDNOZNAČNE SPÔSOBENÁ UŽÍVANÍM ANTIDEPRESÍV, KTORÉ VYVOLÁVAJÚ CHOROBY! Z ĽAHKEJ JARNEJ DEPRESIE SA POPRI UŽÍVANÍ ANTIDEPRESÍV O PÁR ROKOV STAL VÁŽNY PROBLÉM. BOHUŽIAĽ, VTEDY SME NEMALI POZNANIE, Z TV A RÁDIÍ SA VALILA PROPAGANDA, ŽE PROBLÉMY SA MAJÚ RIEŠIŤ ANTIDEPRESÍVAMI. O PÁR ROKOV POPRI UŽÍVANÍ ANTIDEPRESÍV BUĎ VZNIKNE EŠTE VÄČŠÍ PROBLÉM, ALEBO ČLOVEK MÁ TEN ISTÝ PROBLÉM+ZÁVISLOSŤ NA ANTIDEPRESÍVACH. ANTIDEPRESÍVA SÚ NEBEZPEČNÉ DROGY!

Ak potrebujete pomoc, alebo radu, napíšte na biblikPÍŠZAVINÁČbiblik.sk (zmažte PÍŠZAVINÁČ a píšte @) alebo zavolajte na tel.: 032/240 00 65