AKO SI MYSLÍM, ŽE FUNGUJE BRETHARIÁNSTVO

27.12.2021 13:17

"IBA MÁLO MYSLE JE V TELE, ALE CELÉ TELO JE V MYSLI!" Hira Ratan Manek, bretharián, majster metódy sungazing

orig.: "Very little mind is in the body but the whole body is in the mind. To treat any problem we have to energize not only the physical body but also all of our bodies (mind, body, spirit). Without doing this, we can never completely resolve our health fully" Hira Ratan Manek, sungazing; solarhealing.com

-   -   -

Väčšina tzv. brethariánov jedáva, síce málo ale predsa. Keď ľudia začínajú s pôstami, možno mnohí cítia chlad. Po rokoch pôstov práve človek cíti veľké teplo. Telo sa rokmi pôstov mení, možno dochádza k prepnutiu na tukové spaľovanie ihneď, neviem si vysvetliť ten pocit tepla. Dokonca boli časy, kedy som v zime chodil úplne naľahko oblečený, nebolo treba sa už ani chrániť pred zimou a lokálny pocit chladu (napr. bosé nohy) sa dali zahriať jednoduchým chvíľkovým sústredením aj za pochodu. Používal som metódu, že som si predstavil oheň v bruchu, ktorý s každým nádychom blčí viac, a s každým výdychom som teplo posielal na určité miesto. Vlastne chcel som si iba overiť tvrdý koncentračný tréning v praxi, t.č. som intenzívne trénoval jednobodovú koncentráciu (sústredenie na čierny bod nakreslený na stene) A potom, už po niekoľkých mesiacoch intenzívneho tréningu bez problémov je možné stáť bosý v prudej zime na ľade, ak viete myseľ dostatočne sústrediť do jedného bodu. A okrem toho, na všetko existujú "kľúče" alebo slová, napr. ako by sa náhodou človek zle obliekol a bola by mu zima, opakovanie slabík TU-MO vysunie z tela vrstvu, ktorá človeka chráni pred chladom.

Existuje teória, že vlastne v jedle prijímame slnečnú energiu. Úplní brethariáni, ktorí nejedia vôbec nič, častokrát vykonávajú metódu prijímania slnečnej energie, napr. sungazing, ktorú z Indie priniesol do západného sveta Hira Ratan Manek. Pri sungazingu existuje riziko, že epifýza sa zväčší a človek začne okrem iného vnímať aj EM žiarenie, čo v meste a možno aj v tomto svete už môže byť nezlučiteľné s normálnym životom.

V súčasnej situácii môže byť aspoň čiastočná úroveň brethariánstva veľmi žiadúca. Nie je to hlavný životný cieľ, o ktorý by ste sa mali pokúšať. Keď to príde samé, tak je to vítané, ale nemalo by to byť hlavným cieľom, pretože takáto schopnosť aj všetky mystické schopnosti sú skôr prekážkou ako nejakou výhodou pre duchovne pokročilého človeka.

Pôst napr. raz za týždeň (alebo na spln a na nov) ako snaha na duchovnej ceste aspoň občas sa odpútať od všetkého, od jedla aj od bežných myšlienok (pôst mysle, pôst reči)

Popri cvičení sungazing som si všimol, že mi stačia polovičné porcie 2x denne! Ak by sme mali normálne prostredie, stačilo by nám úplné minimum jedla a mnohí by sme prirodzene začali fungovať aj bez jedla! Brethariáni sa skôr obávajú zastavenia pohybu čriev, preto aspoň občas jedávajú, napr. bretharián Peter. Tak ako funguje brethariánstvo? Je to vyživovanie sa pránou alebo zefektívnenie prirodzených schopností organizmu? Príklad: bežný človek z jedla dostane napr. 700kJ, ale dlhodobými pôstami trénovaný človek/bretharián možno aj tisíc alebo stotisíckrát viac, samozrejme tomu úmerné aj rezervy, ktoré sa uvoľňujú formou silného tepla, ktoré vyžaruje do okolia. Zatiaľ som si nie celkom istý, či sa jedná o vyživovanie pránou alebo až o neuveriteľné zefektívnenie príjmu energie z jedla, (príp. aj z maličkého množstva vody) kedy sa telo stáva účinným jadrovým reaktorom. Človek, ktorý nejedol vôbec nič bol Prahlad Jani (Dokument "Na počiatku bolo Svetlo") Prahlad Jani čo sa týka bežnej potravy nejedol ani nepil vôbec nič! Angl. článok o ňom nájdete tu: https://www.biblik.sk/news/bretharian-prahlad-jani-1929-2020/