AKO ZNÍŽIŤ ZNEČISTENIE VODY A ZÁROVEŇ SKRÁŠLIŤ VLASY / HOW TO REDUCIE WATER POLLUTION AND GET BETTER HAIR AS A SIDE EFFECT (SK, ENG)

28.06.2023 12:06

Z mydiel a kozmetiky ale napríklad aj z prostriedkov na umývanie riad ich zložky prenikajú do kože. Teda, mali by sme sa snažiť vybrať čo najkvalitnejšie podľa sympatií a zloženia.

Z obrovského množstva mydiel na ruky a pracích prostriedkov sme sa snažili vybrať také, ktoré zaťažia životné prostredie čo najmenej. Toto sľubuje napr. značka SONETT. Prostriedky na umývanie riadu, na pranie a aj tekuté mydlá majú vyhovujúce, bez zbytočných aditív. Pracie prostriedky SONETT sú vyhovujúce pre menej náročných, neperie to tak dobre ako prací prášok, ale znečistenie odpadovej vody by malo byť v porovnaní s bežnými pracími prostriekami minimálne (tzv. biodegradable, zložky mydiel SONETT a ich pracích a čistiacich prostriedkov na riad sú podľa tvrdenia výrobcu biologicky odbúrateľné)

Mydlá na ruky SONETT sú vynikajúcce, tekuté mydlo SONETT stačí zriediť čistou vodou (reverzná osmóza, príp. destilovaná voda) v pomere 1:3 a takto dobre umýva a zároveň vyhovuje aj ľuďom s citlivou pokožkou. Bežne by sa malo mydlo používať iba na ruky, niektorí lekári vôbec neodporúčajú umývať telo mydlom! (napr. kniha SYNDRÓM TRÁVENIA A PSYCHOLÓGIE, zvlášť zaujímavá je strana 210., ktorú nájdete odfotenú tu. Vraj na umývanie tela stačí voda a špongia, pretože ochranný tukový film je veľmi dôležitý a neradno odmasťovať telo mydlom! Doterajšie skúsenosti potvrdzujú, že je to pravda, lepšia a čistejšia je takto aj pleť!

Lenže to, čo znečisťuje vodu sú nielen mydlá, ale aj šampóny na vlasy a kondicionéry, ktoré vždy obsahujú množstvo chemikálií. Z dôvodu starostlivosti o vlasy a zároveň určitého dbania o zloženie kozmetiky sme vybrali šampóny a kondicionéry LAVERA (je veľký rozdiel v ponúkaných produktoch LAVERA, niektoré sú vynikajúce, niektoré priemerné)

Ľudia, ktorí športujú, alergici a mnohí iní si v lete umývajú vlasy i každý deň. Keď vidí niekto to množstvo odpadovej vody plnej kondicionérov a šampónov, musí sa zamyslieť aj nad tým, že v miliónovom merítku to musí byť obrovská záťaž pre životné prostredie. Lenže ako môže človek s dlhými vlasmi nepoužívať aspoň kondicionér? Existuje starodávne riešenie, bežné skôr na Východe: Ihneď po umytí vlasov čistou vodou vmasírujeme do mokrých alebo ešte vlhkých vlasov trochu vysokokvalitného olivového alebo cedrového oleja a necháme voľne usušiť a potom vlasy rozčešeme (olivový olej sa môže vhodne nariediť s éterickými olejmi, napr. škorica, levanduľa, tea tree, eukalyptus) a takto ostávajú vlasy krásne, lesklé, voňavé a ľahko rozčesateľné aj bez použitia šampónu či kondicionéru. Ak sa potom umývajú vlasy na druhý deň, určité množstvo oleja a vôní éterických olejov ešte aj po druhom umytí zostáva vo vlasoch, teda "pomazávanie hlavy" sa nemusí na druhý deň opakovať. Nejde ani tak o šetrenie šampónmi a kondicionérmi, ako predovšetkým o zníženie množstva znečistenej odpadovej vody. Takto je možné zredukovať používanie šampónov a kondicionérov veľmi výrazne. Ak sa takto šetrí šampónom, je to zase obrovské plus pre množstvo odpadu, ušetria sa tony plastu z obalových materiálov! Nerobíme to kôli Zemi, Zem vrtochy ľudstva bez problémov prežije! O životné prostredie a o to, aby sme tvorili čo najmenej odpadu dbáme kôli sebe! Voda, ktorú vypustíme sa nám vracia! Odpad ktorý vyhadzujeme sa takisto dostáva do životného prostredia. Teda, sú silné dôvody, prečo by mali uvedomelí ľudia dbať nielen o seba, ale aj o životné prostredie, pretože človek je súčasťou Zeme!  

 
ENGLISH:
 
Some amount of materials from soaps and cosmetics will pass through skin. So, we should try to choose the best quality and minimum chemical soaps according to sympathies and ingredients.
From the huge number of hand soaps and detergents, we tried to choose those one, which has the least impact on the environment. In our country we can easily get liquid soaps and washing liquids by SONETT. Detergents and liquid soaps are satisfactory, without unnecessary additives. SONETT detergents are suitable for less demanding users, it does not wash as well as washing powders, but the pollution of waste water should be minimal compared to ordinary detergents (SONETT wrote their products are biodegradable) SONETT hand soaps are excellent, just dilute SONETT liquid soap with clean water (reverse osmosis, or distilled water), even in a ratio of 1:3 it washes well and is also suitable for people with sensitive skin.
Normally, soap should only be used on hands, some doctors do not recommend washing the body with soap at all! (e.g. the book GUT AND PSYCHOLOGY SYNDROME - sk here - links SK, ENG), particularly interesting is page 210, which you can find photographed  here . It is said that water and a sponge are enough to wash the body, because the protective fat film is very important and you don't like degreasing the body with soap! Experience so far confirms that it is true, the skin is also better and cleaner this way!
But what pollutes water are not only soaps, but also dish washing liquids, hair shampoos and conditioners, which probably always contain a lot of chemicals. For the sake of hair care and at the same time certain attention to the composition of cosmetics, we chose LAVERA shampoos and conditioners (there is a big difference in the offered LAVERA products, some are excellent, some are average) People who do sports, sentitive people or people with allergies and many others wash their hair every day in the summer. When someone sees that amount of waste water full of conditioners and shampoos, they have to think about the fact that it must be a huge burden on the environment (on a million scale - millions and millions of people are using dangerous chemicals for dishwashing, shampoos and conditioners.
But how can a person with long hair stay without a conditioner? There is an ancient solution, more common in the East: After washing your hair by pure water, massage into a wet or moist hair a table spoon of high-quality olive or cedar oil (it can be suitably diluted with essential oils, e.g. cinnamon, lavender, tea tree, eucalyptus) and this way the hair remains beautiful, shiny, fragrant and easy to comb even without using shampoo or conditioner. If the hair is then washed the next day, a certain amount of oil and the scent of essential oils remains in the hair even after the second wash, so "head anointing" does not have to be repeated the next day. This is primarily about reducing the amount of polluted waste water. In this way, it's possible to reduce the use of shampoos and conditioners very significantly. Whem tons of shampoo are saved in this way, it is again a huge plus for the amount of waste, tons of plastic from packaging materials are saved! We are not doing it for our beautiful Earth, the Earth will survive the egoism and selfishness of mankind without problems! When we take a normal care about body and soul (healthy bio food, clean water and spiritual development) that means more friendly to ourselves and harmony with the Earth and less traces to environment, always trying to create as little waste as possible! Selecting food, water, waste separation and all bio-eco should go hand in hand with selecting thoughts, taking care of what we speak and how and why do we live.
The water we release comes back to us! The waste we throw away also enters in some way back into the environment. So, there are strong reasons why conscious people should take care not only of themselves, but also of the environment, because man is a part of the Earth! So where do we start, making better ourselves or ecology? What should be our motivation? In fact, the mankind, the Earth and the enviroment is one.
 
 
Poznámka Biblik / Note Biblik: zvlášť treba upozorniť na rôzne spreje a deodoranty, ktoré si ľudia striekajú alebo natierajú na pokožku - je vysoko rizikové blokovať potenie a zložky týchto sprejov a deodorantov sú toxické - vhodnejšie používať voňavky alebo parfémy, deodoranty treba úplne vyradiť a zabrániť kontaktu chemikálií z pokožkou! / Sprays and deodorants are highly toxic chemicals, absorbed by skin and blocking sweating - blocking detox mechanisms like sweating is threat to human health! Better to use parfums instead of sprays and deodorants! Always avoid contact of toxic chemicals with skin!
 
Súvisiace články / related articles:
ZOZNAM NAJROZŠÍRENEJŠÍCH JEDOV V LIEKOCH, POTRAVINÁCH A KOZMETIKE / LIST OF POISONS IN FOOD, PILLS AND COSMETICS (SK, ENG)
https://www.biblik.sk/news/zoznam-najrozsirenejsich-jedov-v-liekoch-potravinach-a-kozmetike/
 

Mr. ARNOLD SCHWARZENEGGER: MOTIVATIONAL SPEECH / ARNOLD SCHWARZENEGGER: MOTIVAČNÝ PREJAV, ODOVZDÁVA ŽIVOTNÉ SKÚSENOSTI A HOVORÍ AKO VYUŽIŤ SÚČASNÚ SITUÁCIU (SK, ENG)
https://www.biblik.sk/news/mr-arnold-schwarzenegger-motivational-speech/

DOKUMENTY O VODE / DOCUMENTS ABOUT WATER (SK, CZ, ENG, RUS) (+Poznámka Biblik: štrukturovaná voda - návod)
https://www.biblik.sk/news/dokumenty-o-vode-documents-about-water/

NIKOLA TESLA: ZEM NIE JE PLANÉTA

NIKOLA TESLA: EARTH IS A REALM, IT IS NOT A PLANET (SK, ENG)
https://www.biblik.sk/news/nikola-tesla-zem-nie-je-planeta-nikola-tesla-earth-is-a-realm-it-is-not-a-planet-sk-eng/

 

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

Ďakujeme za vašu podporu nakupovaním na Biblik.sk a ďakujeme i za akýkoľvek príspevok na náš účet, i za dobr. príspevky za bezplatné sťahovanie Thank you for your support, thank you for shopping at Biblik.sk and thank you  for your donations:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963
Swift / BIC: FIOZSKBA

Ďakujeme, Thank you. Biblik.sk

Červená vlajka, Vlajka víťazstva, NAŠA VLAJKA:

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/products/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!