ANASTASIA: DÔLEŽITÉ INFORMÁCIE O VČELÁCH, ÚĽOCH A VČELÁRSTVE

17.10.2023 18:43

"Anastasia tvrdí, že na každej záhradke je vhodné mať jednu včeliu rodinu. Povedal som jej, že v našom svete iba niektorí vedia dobre zachádzať so včelami. Ľudia sa na to pripravujú na špeciálnych školách, ale nie vždy sa im to darí. Ale Anastasia odpovedala: 

"Mnohé z toho, čo robíte pre zaistenie života včelej rodiny, škodí. Iba dvaja ľudia na Zemi sa za posledné tisícky rokov dokázali priblížiť ku chápaniu tohoto unikátneho živého mechanizmu." 

"Kto je to?" 

"Dvaja mnísi. Boli vyhlásení za svätých, môžeš sa o nich dočítať vo vašich knihách, ktoré nájdeš v kláštorných archívoch." 

"Čože, ty čítaš náboženskú literatúru? Veď nemáš ani jednu knihu!"

"Jednoducho používam dokonalejší spôsob získavania informácií." 

"Aký? Opäť hovoríš nezrozumiteľne. Si predsa slúbila, že sa vyhneme mystike." 

"Poviem ti o ňom a mohla by som sa pokúsiť ťa tomu naučiť. Teraz neporozumieš všetkému, ale v skutočnosti je to jednoduché a prirodzené." 

"Dobre, tak ako by sa mali udržovať včely na záhradkách?" 

"Je treba pre ne urobiť hniezdo, ako to majú v prírodných podmienkach a to je celé. Ďalšia práca môže spočívať iiba v odoberaní medu, vosku a iných nimi vyrobených látok." 

"Vieš Anastasia, to nie je vôbec jednoduché! Ktože to vie, ako by malo vyzerať toto prirodzené hniezdo? Ak by si povedala, ako vyrobíme úľ sami z materiálov, ktoré sú k dispozícii, potom by sa to dalo uskutočniť." 

"Dobre, usmiala sa. Počkaj chvíľu, musím sa pozrieť, čo má súčasný človek po ruke." 

"Takisto by bolo dobré vedieť, kde by sa mal úľ umiestniť tak, aby nerušil, dodal som." 

"Skúsim to." 

Anastasia si ľahla do trávy, ako vždy, keď vytvárala svoje, presnejšie povedané naše životné situácie, tentokrát som ju ale pozorne sledoval. Ležala v tráve s rozpaženými rukami, dlaňami nahor. Prsty Anastasie, presnejšie štyri prsty na každej ruke, ktorých končeky taktiež mierili nahor, sa najprv nepatrne hýbali, potom prestali. Jej oči boli zavreté, telo uvoľnené, tvár zo začiatku pôsobila tiež uvoľnene, potom ňou prebehol tieň nejakého pocitu. Neskôr mi Anastasia vysvetlila, že schopnosť vidieť na diaľku má každý človek, ktorý je vychovaný určitým spôsobom. O včeľom úli povedala nasledujúce: 

"Potrebujeme k tomu klát. Mohlo by to byť aj brvno s dutinou, ktorá by sa mala vydlabať, zväčšiť. Úľ by sa tiež mohol vyrobiť z dosák listnatej dreviny. Hrúbka dosák by nemala byť tenšia než 6cm. Dĺžka - najmenej 1,20 metra. Vnútorný objem najmenej 40x40cm. K vnútorným spojom by sa mali dorobiť spevňovacie uholníky, aby úle boli doguľata. Môžeme ich zľahka prilepiť, včely ich potom samé upevnia. Vrchná strana by sa mala tesne uzavrieť doskou rovnakej hrúbky, spodná sa má otvárať. Na tento účel je treba prispôsobiť dosku tak, aby sa dala pristaviť a spevniť ju trávou alebo handričkou, ktorá by mala pokrývať celé dno. Po dĺžke jednoho zo štyroch spojov je treba urobiť otvory o výške približne 1,5 cm. Otvory alebo jeden otvor by mal končiť 30cm pred otváracou sa stranou. Takýto úľ je možné umiestniť niekde na záhradke na koloch vysokých 20-25cm, otvormi smerom na juh. Je však lepšie ho umiestniť pod strechou. Potom človek nebude prekážať včelám pri vylietávaní a oni ho tiž nebudú vyrušovať. Úľ má byť naklonený približne 20-30 stupňov tak, aby otváracia strana ostala dole. Môžeme ho umiestniť i na povale, ale potom by sme mali zaistiť dobrú ventiláciu. Najlepšie je pripevniť úľ na južnej strane domu pod strechou alebo priamo na nej. Je len treba pamätať na možnosť prístupu k úľu na odoberanie častí plástov naplnených medom. Každý úľ má mať prístrešok. V zime ho môžeme zatepliť. Problém je v tom, že postupy vašich včelárov nie sú celkom správne. Hovoril mi o tom môj dedko. Dnešný včelári vymyseli mnoho rôznych konštrukcií úľov s predpokladom stáleho zásahu človeka do včelieho hniezda. Prestavujú rámčeky s plastami, v zime úle premiestňujú, čo by sa nemalo robiť. Včely budujú plásty v pevne stanovených vzdialenostiach. Predvídajú celý systém ventilácie, ochrany pred nepriateľmi a každý zásah tento systém ruší. Namiesto toho, aby zbierali med a chovali mláďatá, musia opravovať závady. V prírodných podmienkach včely žijú v dutine stromu a ľahko zvládajú všetky problémy. Povedala som ti, ako pre ne vytvoriť podmienky, najviac podobné prírodným. Prítomnosť včiel je nesmierne prospešná. Práve včely najefektívnejšie opeľujú všetky rastliny a zvyšujú úrodnosť, to nakoniec veľmi dobre viete. Neviete možno to, že včely naviac otvárajú svojimi sosáčikmi presne tie kanáliky v rastlinách, cez ktoré sa dostáva dodatočná informácia odrazená od planét. Informácia tak potrebná pre rastliny a teda i pre ľudí."

"Ale predsa budú pichať. Akýže to potom bude odpočinok na chate, keď sa človek bude stále báť?" 

"Včely pichajú len v prípade, ak sa k ním človek sám chová agresívne, oháňa sa, ľaká sa, ak je veľmi nepriateľsky naladený, a to nielen vo vzťahu ku včelám, ale jednoducho ku komukoľvek. Cítia, to, presnejšie povedané, neznášajú vyžarovanie akýchkoľvek temných citov. Ďalej môžu bodať do tých častí tela, ktoré sú spojené s konkrétnym chorým vnútorným orgánom človeka a tiež tam, kde je roztrhnutý ochranný obal, alebo ak sú tam iné poruchy. Viete, ako efektívne liečia včely ochorenie, ktorému hovoríte radikulitída. Ale to zďaleka nie je všetko, čo dokážu. Ak by sme hovorili o všetkom, a ešte s dôkazmi ako to chceš ty, museli by sme tu byť nie tri dni, ale mnoho týždňov. Máte veľké množstvo informácií o včelách, urobila som iba niektoré opravy v ich chove a ver mi prosím, sú podstatné. Ubytovať rodinu do takéhoto úľa je veľmi jednoduché. Je treba vysypať tam včelí roj a predtým tam položiť kúsok vosku a medonosnú bylinku. Žiadne vyrobené rámčeky a plásty stavať nie je treba. Potom, keď rodiny budú aspoň na niekoľkých vedľajších pozemkoch, včely sa budú rozmnožovať, rojiť sa a obsadzovať voľné kláty." 

"A ako sa má od nich odoberať med?" 

"Je treba otvoriť spodný otvor, nalomiť visiace plásty a odobrať med a peľ. Človek však nesmie byť chamtivý. Je treba, aby časť zostala včelám na zimu. Behom prvého roku je lepšie nezbierať žiadny med." cit. z kníh ANASTASIA

Všetky knihy ANASTASIA na Biblik.sk sú dostupné tu, odosielame ihneď:
Poznámka Biblik: Ak nejaké knihy Anastasia vlastníte, môžete ich posunúť ďalej. Skúsenosti sú také, že podľa úrovne človeka môžu pomôcť, niekedy veľmi. Skrátka, nie sú to len tak hociaké knihy!
 
Súvisiace články / related articles:
DUŠEK: ZAUJÍMAVÉ INFORMÁCIE O MEDE A O VČELÁCH
https://www.biblik.sk/news/dusek-zaujimave-informacie-o-mede-a-o-vcelach/
V. MEGRE: ANASTASIA: PRIVÍTAJ DEŇ SVETLOU MYŠLIENKOU (Poznámka Biblik: Ak nejaké knihy Anastasia vlastníte, môžete ich posunúť ďalej. Skúsenosti sú také, že podľa úrovne človeka môžu pomôcť, niekedy veľmi. Skrátka, nie sú to len tak hociaké knihy (SK,ENG)
https://www.biblik.sk/news/v-megre-anastasia-privitaj-den-svetlou-myslienkou/
ANASTASIA: CEDROVÝ ORECH AKO SUPERPOTRAVINA / CEDAR OIL AS SUPERFOOD AND UNIQUE HEALING PRODUCT. WHY TO AVOID METAL SPOONS MANIPULATING WITH CEDAR OIL (SK, ENG)
https://www.biblik.sk/news/anastasia-cedrovy-orech-ako-superpotravina/
POSOLSTVO ANASTASIE ZO SIBÍRSKEJ TAJGY (video CZ)
*AKO UPRAVIŤ SPÁNKOVÝ REŽIM, VYLIEČIŤ PSYCH. OCHORENIA A ZLEPŠIŤ SPÁNOK / HOW TO IMPROVE SLEEP, CURE MENTAL DISORDERS AND GET BACK VITALITY AND HEALTH (SK, ENG)
https://www.biblik.sk/news/ako-upravit-spankovy-rezim-vyliecit-psych-ochorenia-a-zlepsit-spanok-how-to-improve-sleep-cure-mental-disorders-and-get-back-vitality-and-health/
 
ENGLISH:
"May this day be good to you. Greet it with a bright thought!"
"The healing abilities of cedar oil are ultimate."
"On the London Stock Exchange, 1 kg of cedar oil costs $500." (year of issue ANASTASIA books in Slovakia and Czech republic: 2006-2010)
"It's important to help good people who will lead society to the light, not to a dead end. If you'll help everyone, the balance of good and evil will remain the same or worsen." Quotes from books Vladimir Megre - ANASTASIA
 

biblik.sk/clanky

Biblik.sk

Prosíme vás, podporujte boj za slobodu, podporujte protisatanský a protifašistický odboj napríklad i kúpou kníh a tovaru na biblik.sk alebo priamo príspevkami na účet:
SK8583300000002101425963
ĎAKUJEME. Biblik.sk

Please support the fight for freedom, please support antisatanic and antinazi fight:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963
Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU

Červená vlajka, Vlajka víťazstva, NAŠA VLAJKA:

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!