DETSKÝ DOMOV SEMETEŠ JE SPOLUZODPOVEDNÝ ZA SMRŤ 16-ROČNÉHO DIEVČAŤA

11.06.2019 20:01

Médiami v posledných dňoch zarezonovala správa o smrti 16-ročnej Vanesy, ktorej prípad Polícia vyšetruje ako zabitie:

Keď pátranie po nezvestnom dieťati vyhlási ORPZ v Čadci - a v správach sa uvádza, že dieťa ušlo z detského domova, je isté, že toto mladé dievča Vanesa Siposová (nar. 10.7.2002) ušla z Detského domova SEMETEŠ!

Zariadenie Detský domov SEMETEŠ sa narýchlo preklasifikovalo na resocializačné zariadenie, čo sa tam deje a ako to tam vyzerá si môžete podrobne prečítať v časti "Súvisace články" s červenými odkazmi nižšie.

Je smutné, že aj vďaka nečinnosti štátnych orgánov môžeme Detskému domovu SEMETEŠ za posledný rok pripísať prvú obeť. Už od júla 2018 upozorňujeme, že bezpečnosť detí je v Detskom domove SEMETEŠ permanentne ohrozovaná a bohužiaľ smrť dieťaťa sme dokázali predpokladať. Príslušnému úradu sme naposledy 4.3.2019 oznámili: "Ak to necháte tak, zaručene budete mať aj vy krv a slzy na rukách." Vďaka nečinnosti úradov, resp. ich neschopnosti konať sa bohužiaľ zase potrvdilo to, čo bolo úplne zrejmé:

DETSKÝ DOMOV SEMETEŠ OHROZUJE ZDRAVIE A ŽIVOT DETÍ!

Snáď médiá a Polícia konečne upriamia pozornosť aj na Detský domov SEMETEŠ, na to ako vznikol, kto ho zriadil, a najmä na riaditeľa tohoto zariadenia JUDr. Vladimíra M., a jeho výchovné metódy, ktorými za opakované úteky detí a teda aj ich prípadnú smrť tiež nesie zodpovednosť. Ak teraz médiá a Polícia nebudú podrobne vyšetrovať celé pozadie Detského domova SEMETEŠ, je iba otázkou času, kedy sa niečo podobné zopakuje.

-   -   -
 

Súvisiace články:

1.) AKO TO VYZERÁ V DETSKOM DOMOVE SEMETEŠ:

https://www.biblik.sk/news/ako-to-vyzera-v-detskom-domove-semetes/

2.) ŠPINAVÉ PRAKTIKY V DETSKOM DOMOVE SEMETEŠ

(ALEBO AKO JE MOŽNÉ NA SLOVENSKU PRÍSŤ O DIEŤA)-: AKTUALIZÁCIA 2x

https://www.biblik.sk/news/spinave-praktiky-v-detskom-domove-semetes/

3.) ŠPINAVÉ PRAKTIKY V DETSKOM DOMOVE SEMETEŠ POKRAČUJÚ ! (AKTUALIZÁCIA 1x)

https://www.biblik.sk/news/spinave-praktiky-v-detskom-domove-semetes-pokracuju/

4.) DEKLARÁCIA PRÁV DIEŤAŤA:

https://www.biblik.sk/news/deklaracia-prav-dietata/

- Na SEMETEŠi prakticky denne porušovaná, vrátane porušovania ÚSTAVY Slovenskej republiky a porušovania práv rodičov. Aj to je veru, vizitka SMERu.