MESTO TRENČÍN PLÁNUJE VYMIEŇAŤ OSVETLENIE ZA EXPERIMENTÁLNE LED SVETLO S MOŽNÝMI VEĽMI NEGATÍVNYMI ÚČINKAMI NA ZDRAVIE ČLOVEKA I PRÍRODU (+Poznámka Biblik: PETÍCIA ZA ZACHOVANIE SÚČASNÉHO OSVETLENIA

22.02.2023 19:32

biblik.sk/clanky

Mesto Trenčín plánuje výmenu súčasných lámp verejného osvetlenia za LED.

Ľudia, ktorých zamestnáva mesto Trenčín si tu hovoria mestké zastupiteľstvo alebo dokonca primátor mesta Trenčín. A kto je mesto Trenčín? Dlažobné kocky na námestí alebo ľudia, na ktorých sa opäť idú robiť experimenty? Nikto sa Trenčanov nič nepýtal, týka sa nás to všetkých a je to podobný experiment ako s vakcínami a testami, na ktoré nátlakovo vyzýval aj súčasný primátor mesta  Richard R . Testovanie a očkovanie dopadlo poškodením zdravia mnohých Trenčanov a nakoľko nebezpečných fašistických zločincov dodnes nikto nestíhal, v plánovanom kurze pokračujú. Aktuálne sa pokúšajú inštalovať škodlivý typ svietidiel, pred ktorým varujú vedci z popredných svetových univerzít:

"The growth of LED lighting is an issue of global concern, and the number of documented impacts on the environment is growing rapidly." "Pribudajúce LED svietidlá sú celosvetový problém a číslo zdokumentovaných dopadov na životné prostredie dramaticky rastie." Dr. Davies, čl. UNIVERZITA EXETER, ZDROJ v tomto článku
 
"Profesor Abraham Haim z univerzity v Haife v Izraeli považuje biele LED svietidlá za formu „ľahkého znečistenia“. „To, čo sa považuje za osvetlenie priateľské k životnému prostrediu mu v skutočnosti škodí“, tvrdí Haim, ktorý je zároveň chronobiológom, odborníkom zaoberajúcim sa štúdium biologických rytmov u živočíchov. Je autorom štúdií, kde preukazuje, že modré svetlo môže narušiť hormóny riadiace každodenné činnosti u nočných zvierat, napr. u hrabošov, krtov alebo potkanov." ZDROJ tu - aj na stiahnutie vrátane diskusie:
 
Poznámka Biblik: Krátkodobé dopady modrého svetla z LED svietidiel sú nespavosť a únava očí, preto sa používajú napr. na obrazovky monitorov (ale i mobilov a tabletov) technológie alebo filtre na zníženie alebo blokovanie modrého svetla. Ak sa LED používa namiesto žiaroviek ako zdroj svetla, je možná i trvalejšia zmena vnímania farieb, ovplynenie spánku a vylučovania melatonínu (modré svetlo) a použitá frekvencia (nastavuje výrobca). Sú možné i závažné dopady použitej frekvencie na zrak a mozog - jeden veľký otáznik - vieme čo u človeka nastane potom ďalej? Kto si dovolí z ľudí robiť laboratórne myši? Inštalácia LED svietidiel je experiment a hazard so zdravím ľudí, dlhodobé dopady zatiaľ nie sú známe.
 
"My Trenčania a ľudia, ktorým záleží na zdraví obyvateľov mesta Trenčín žiadame zachovanie súčasného osvetlenia v Trenčíne.
My Trenčania a ľudia, ktorým záleží na zdraví obyvateľov mesta Trenčín odmietame, aby ktokoľvek inštaloval v meste experimentálne LED osvetlenie, ktoré môže mať závažné dopady na zdravie obyvateľov mesta i na živé organizmy a prírodu.
Ďakujeme." podpísať petíciu môžete tu, je vhodné túto petíciu v záujme zachovania zdravia ľudí podpísať i zdieľať, ďakujeme:
 
- do petície k Vášmu podpisu môžete pridať aj svoj názor, pretože toto nie je modernizácia, ale ďalší nelegálny experiment a zároveň aj zbytočné drancovanie zdrojov planéty! Úspora a celkové náklady na údržbu v porovnaní s niektorými sodíkovými výbojkami vs. LED je možno sporná tak isto ako ochrana rúškami. K takýmto krokom kôli možným zdravotným rizikám sa nemôže pristúpiť plošne ani v rámci úspory! Mestá úsporu riešia napr. vypnutím každej druhej pouličnej lampy, netreba meniť typ osvetlenia vrátane stožiarov za LED - pretože je to aj zbytočné plytvanie zdrojmi aj ohrozovanie zdravia ľudí!
 
Súvisiacie články: 
 
"Porovnání 62W LED svítidla a 70W svítidla s vysokotlakou sodíkovou výbojkou v praxi
Domníváme se, že zákazníkům je třeba poskytnout technicky relevantní informace, které se zakládají na pravdě, a nevnucovat jim lákavé chiméry. Okolo LED techniky se rojí množství polopravd a zkreslených údajů. Jsou prodejci, kteří uvádějí až 80% úsporu při použití LED techniky a záměrně matou laickou veřejnost barevnými grafy, ve kterých rýsují světlou a jasnou budoucnost za použití, mírně řečeno, zkreslených vstupních údajů. Jejich hlavním cílem je však prodat dražší řešení s diodami LED a problémy klienta následně neřešit." Viac tu - zaujímavé.
 
-     -    -
 
 

Fotografia INFO TRENČÍN Február 2023:

Snímka z februárového čísla INFO TRENČÍN s typickým propagandistickým článkom, kde nie je žiadne praktické porovnanie ani žiadny triezvy pohľad zvažujúci riziká. Trenčanov sa nikto nič nepýta, takzvaní predstavitelia mesta len vyhlásia - "Ideme to urobiť!" Pričom nie my ľudia, ktorých záujmy vraj títo zastupujú, ale oni by mali spisovať petície a robiť referendá s 50% kvórom! Fašisticko-satanistickí zločinci absolútne bezohľadne opäť vyhlasujú ďalší plošný nebezpečný experiment:

https://trencin.sk/wp-content/uploads/2023/02/INFO-Trenc%CC%8Ci%CC%81n-februa%CC%81r-2023.pdf

 

 

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

Prosíme vás, podporujte našu prácu / Please support our work:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963

Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU

Červená vlajka, Vlajka víťazstva, NAŠA VLAJKA:

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/products/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!