Ako dlho užívať horčík a prečo je dôležité kombinovať ho s vitamínom B6? (3xDOPLNENÉ)

02.07.2022 11:55

"My people are destroyed for lack of knowledge..." Hosea 4:6

"Moji ľudia sú zničení, pretože nemajú to správne poznanie." Hozeáš 4:6 (voľný preklad angl. Biblie kráľa Jakuba - KJV)

- - -

"Horčík je minerál, ktorý je nevyhnutný pre zdravie. Aby ste z neho vyťažili maximum, prečítajte si pár našich odporúčaní. Dozviete sa, ako dlho užívať horčík a s čím je vhodné ho kombinovať." Viac tu: https://www.flexi-med.sk/blog/clanek/ako-dlho-uzivat-horcik-a-preco-je-dolezite-kombinovat-ho-s-vitaminom-b6

VERZIA PRE TLAČ:

o horčíku_magnézium - vit. B a D_článok.odt

- článok o horčíku majú celkom fajn, ale ten prípravok FlexiMed - nepáčia sa mi tam aditíva ako stearát horečnatý a oxid titaničitý, hľadal by som preto inú alternatívu bez tabl. prísad. Zloženie FlexiMed tu

Poznámka Biblik: Myslím si, že vitamíny a minerály je potrebné dopĺňať, pretože vďaka zásahom človeka do pôdy (um. hnojivá), vody (chlór a aditíva) a počasia (chemtrails), zastávam názor, že z týchto dôvodom nám rastliny už neposkytujú dostatok živín. Napr. prednáška MUDr. Karel Erben HOMOCYSTEIN tu ← v tomto článku dole sú až dve prednášky, obidve veľmi dôležité prednášky! Študujte a vzdelávajte sa, nespoliehajte sa na žiadnych odborníkov, ale sami skúmajte, ide o vaše zdravie. Odborník zameraný na určitú tému tiež nemusí mať informácie o určitých dôležitých detailoch a ťažko môže vedieť to, ako presne vaše telo bude na rôzne kombinácie vitamínov a minerálov (či liekov) reagovať! Je na vašej zodpovednosti mať správne informácie a je dobré vždy čítať príbalové letáky od všetkých liekov i vitamínov i doplkov! Veríme, že ak začneme ináč pristupovať k Zemi, k človeku a k prírode, je možné, že žiadne lieky, vitamíny ani doplnky možno jedného dňa na normálnej Zemi ani viac nebudú potrebné! Dočasným odkladom hroziacej katastrofy je správne dávkované užívanie doplnkov a vitamínov. (aj tak budeme musieť komplexne riešiť tento katastrofálny stav a pristupovať ináč k vode, vzduchu a k Zemi, ktorá vlastne dnes nemá žiadne práva) 

Za najviac dôležité považujeme omega-3 mastné kyseliny, vo forme kvalitného rybieho oleja, príp. čerstvo mletých ľanových semienok (rastl. a celkovo potrava môže byť pre človeka ináč využiteľná vlastná domáca z vlastnej záhrady vs. lokálna/Slovenská vs. zahraničná) Rybí olej a využiteľnosť Omega-3 mastných kyselín z rybieho oleja však pravdepodobne ťažko niečím nahradíme. Tri lyžice rybieho oleja denne majú klinicky preukázané protizápalové účinky: zaujímavé prednášky a doplnky má Dr. Jozef Zima, firma a web Nutraceutica.sk. Jeho rybí olej sme recenzovali tu (je tam aj link na zaujímavú prednášku) Používam rybí olej Dr. Zimu aj s vitamínmi A, D, E (1-2x denne podľa potreby) aj obyčajný čistý, občas aj s jódom, na doplnenie jódu používam občas Lugol, viac o doplnkoch tu:

https://www.biblik.sk/news/doplnky-vyzivy/

Zdá sa, že niekotrí výrobcovia vedia presne čo robia, z krátkodobého hľadiska sa nám veľmi osvedčili tieto doplnky:

TRIO B:

https://www.biblik.sk/news/tip-na-kvalitny-doplnok-vyzivy-prof-anna-strunecka-trio-b/

(Trio B - deti a citl. jedinci, myslím si, že stačia 2 vstreky pod jazyk)

 

ZEN+:

https://www.biblik.sk/news/tip-na-kvalitny-doplnok-vyzivy-zen-supplements-we-like-zen/

(ZEN+ citl. a dobre živení jedinci myslím si, že stačí 1x denne)

 

Z dlhodobého hľadiska máme dobre vyskúšané  draslík so soľou (bod 2 tu). Ak napr. športujete, alebo vám občas "trepe" srdce, môže to byť spôsobené aj nedostatkom draslíka. Hľadajte čisté doplnky bez tabletovacích prísad, mnohé čisté kvalitné chemikálie: www.chloritansodny.sk

Užívanie synt. doplnkov a chemikálií - potrebná opatrnosť i vedomosti, niekedy je dobré skúšať aj vitamíny a minerály najskôr s malými dávkami, aby ste predišli príp. nežiadúcim účinkom. Takisto je dôležité počúvať a vnímať svoje telo, nie úplne každý deň užívam doplnky a dobre spraví 1 deň v týždni aj pôst alebo taký odľahčený, očistný deň. Dôležité - vyčistiť pečeň a črevá. Predn. Dr. BORIS SUBOTIČ - AK SI NEVYČISTÍTE PEČEŇ, NEVYLIEČITE SA ZO ŽIADNEHO OCHORENIA - link na prednášku nájdte v tomto článku.

A na očistu čriev napr.: VARISARA_print.docx

Praktiky ako Varisara alebo úplne pôsty by mali byť tiež sprevádzané urč. bdelým vnímaním a zdravým sebaodhadom. Pri pôstoch je dôležité piť kvalitnú vodu, pri dlhodobejších pôstoch niektorí silno odporúčajú klystíry. Napr. absolvent dlhodobých pôstov Pavel Žywczok vysvetľuje v jednom zo svojich videí dôležitosť klystýrov pri dlhodobých pôstoch.

-     -     -

Horčík - používam chlorid horečnatý (www.chloritansodny.sk) Kedysi som ho kombinoval s Pangaminom, ale lepok už nejem vôbec. Pangamin obsahuje lepok (čím viac som vylučoval lepok zo stravy, tým horšie telo reagovalo aj na malé dávky lepku. Pričom, vyšetrenie na celiaku bolo negat., napriek okamžitým kožným vyrážkam a evidentným problémov po zjedení lepku. Pangamin ako zdroj vitamínov B možno ok, ale obsahuje lepok a nie sú mi celkom sympatické kvasnice ako také. Prírodné kvasinky sú niečo iné, napr. utlačená strúhaná mrkva s trochou strúhaného petržlenu zaliata vychladnutou prevarenou vodou. Ak sa pár týždňov nechá kvasiť, to je zdravá pochúťka, chutí čerstvo a sviežo a naša kvasená mrkva pripomína skôr vôňu citróna. Kvasenú zeleninu ako probiotiká preferuje aj Dr. Natasha Campbell McBride v knihe SYNDRÓM TRÁVENIA A PSYCHOLÓGIE tu. Z knihy SYNDRÓM TRÁVENIA A PSYCHOLÓGIE UVÁDZAME str. 210, ktorú je dobré naučiť sa naspamäť alebo mať na zreteli aj pri výbere doplnkov:

https://www.biblik.sk/obrazky/#syndrom-travenia-a-psychologie-str-210-dr-natasha-campbell-mcbride-jpg

 

ZÁVER: Napríklad podľa výskumov MUDr. Karla Erbena, takmer každý (aj tí, ktorí jedia prevažne kvalitnú domácu stravu) má chronický nedostatok najmä vit. skupiny B. Doplnkov na trhu je veľa, treba však niečo o tom vedieť, je nesmierne dôležité tento článok a články o výžive podrobne študovať a s opatrnosťou na základe určitých vedomostí aplikovať do praxe! Ak sa rozhodnete pre tzv. umelé vitamíny a minerály, odporúčame na začiatok minimálne dávky a postupne navyšovať na bezpečnú dávku podľa potreby. Príklad toho horčíka, osobne si dávam cca na špičku noža do čistej vody chlorid horečnatý večer pred spaním, niekedy so štipkou čistej (alebo čistenej soli)

Nakoľko súčasná strava má aj nesprávny pomer Omega-3 vs. Omega-6, je potrebné pre správnu funkciu mozgu (a najmä u detí pre zdravý vývoj tela a mozgu) dopĺňať Omega-3 mastné kyseliny.

Mozog samozrejme potrebuje kyslík, dôležitý je pohyb a je vhodný aj ultračistý peroxid najlepšie do čistenej vody, všetko tu:

https://www.biblik.sk/news/strukturovana-voda-moze-vyrazne-zvysit-vitalitu-i-zlepsit-zdravie-structured-water-may-increase-vitality-and-improve-health/

Kyslík je aj zabijak patogénov. Nakoľko žijeme v dosť neprirodzenom prostredí, jeme a pijeme viac menej takisto neprirodzene pestované potraviny, myslím si, že je potrebné, aby sme si takto pomáhali.

_______________________________________________________________________

NA OBRANU PROTI FAŠISTOM SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, navrhujem pravú ruskú červenú vlajku, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto spoločnou červenou slovanskou vlajkou je, bol a definitívne aj bude fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

_______________________________________________________

Biblik.sk

TEMPUS VERITATEM PARIT
čas rodí pravdu, alebo čas verifikuje pravdu.
alt. preklad: PRICHÁDZA ČAS PRAVDY!
THE TIME OF TRUTH IS COMING!

Šírenie dôležitých informácií Biblik.sk (biblik.sk/clanky) môžete podporovať zdieľaním i finančne. Každý protifašistický boj si zaslúži vašu podporu, podporujte alternatívne médiá i jednotlivcov bojujúcich za slobodu proti fašistom! Snáď sa fašistov a teroristov už čoskoro zbavíme!*
Prosíme Vás podporujte nás / Please support us:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963

Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU

 

*Ale o to, aby sme sa ich zbavili sa musíme postarať my, lebo vám garantujem, že oni sa postarajú o to, ako sa zbaviť každého slobodného človeka a pokiaľ aj teraz ostanete pasívni, život na Slovensku bude horší než smrť! Každý rozhoduje o živote a smrti: povstanie, pohyb, aktivita, akýkoľvek na úrovni prejav odporu proti fašistickému režimu=život. Pasivita, vzdávanie sa, ničnerobenie pre zmenu situácie na Slovensku=smrť.