CABBALIST EITAN YARDENI: WHY ARE WE STUCK? / KABALISTA EITAN YARDENI: PREČO NIEKEDY ČLOVEK V ŽIVOTE NENAPREDUJE? (SK. ENG)

29.01.2023 03:06

biblik.sk/clanky

biblik.sk/kabala

biblik.sk/zohar

______________________________________________________________________________________________________________________

"Lebo kto má, tomu bude dané, a rozhojní sa mu; ale kto nemá, od toho bude odňaté i to, čo má" Matúš 13:12 + čítaj nasl.

" For to him who has, shall be given and it shall increase to him; but to him who has not, even that which he has shall be taken away from him." Matthew 13:12 Bible Lamsa, read next verses

 -   -   -

CABBALIST EITAN YARDENI: WHY ARE WE STUCK? / KABALISTA EITAN YARDENI: PREČO NIEKEDY ČLOVEK V ŽIVOTE NENAPREDUJE?

https://www.youtube.com/watch?v=uoqk3TXOm5A

PREČO TOĽKÍ KRESŤANIA STAGNUJÚ? / WHY SO MANY CHRISTIANS FEEL STUCK?
https://www.biblik.sk/news/preco-tolki-krestania-stagnuju-why-so-many-christians-feel-stuck/

Note Biblik: The main Kabbalah work is Zohar, we like Zohar by Dr. Michael Laitman (Dr. Michael Laitman web: michaellaitman.com), czech edition Zohar: Dr. Michael Laitman  - Zohar: biblik.sk/zohar

Poznámka Biblik: prijatie situácie, seba, svojich blížnych vrátane chýb, ošklivostí a nedostatkov je absolútnym základom pre posunutie sa v živote vpred! Tu nejde o nejaké zmierovanie sa napr. s chorobou ani o žiadne rezignované konštantovanie, ale o prijatie ako o prejav lásky k Bohu, k sebe a blížnemu. Je to voľba, skúška, čo si človek v živote vyberie. Je napríklad možnosť prijať chorobu a zomrieť, alebo bez odporu uznať skutočnosť s tým, že tak to je! A napríklad začať s tým niečo robiť! (JOGESVAR, TAK JE!) Nejedná sa o "žranie na silu" toho čo nechceme, ale o to, aby sme nerobili odpory a zbytočne nerobili situáciu inú, aká skutočne je! Náš záujem by mal byť poznať, aká je skutočne situácia, nie prijímať to, čo nám tvrdia napr. lekári, ale ani to s odporom neodmietať a robiť rozhodnutia spojením rozumu a citu s vierou a láskou k Bohu! "JE V PUTÁCH, KTO MYSLÍ, ŽE JE SPÚTANÝ, JE OSLOBODENÝ, KTO MYSLÍ, ŽE JE OSLOBODENÝ!" cit. z knihy Aštavakragíta

Čo vlastne vieme o tom, ako skutočne funguje myseľ a telo? WHAT THE BLEEP DO WE KNOW? (aj film WHAT THE BLEEP DO WE KNOW: https://www.biblik.sk/news/ti-na-film-movies-we-like/

-    -    -

Job - podľa Biblie jeden z najčestnejších a najspravodlivejších mužov na Zemi mal na výber: zlorečiť Bohu a zomrieť alebo zomrieť s tým, že zachová lásku k Bohu. Jeho situácia bola tak vážna a tak bolestivá, že mu žena radila, aby začal nadávať na Boha, aby už čímskôr zomrel! Job však cítil, že od Boha pochádza dobré i zlé! Nie je to tak, že by Boh dával niečo zlé, to nie je v Jeho podstate, Boh je dobrý! Ide pravdepodobne o vyššie plány duše, a s vyššou vyspelosťou je vyššia i úroveň obtiažnosti, aby sa "hra javila skutočná" a aby si človek mohol povedať, že to aj tak stojí za to! Job prijal situáciu ako danú Bohom, aj keď si myslel, že mu to nič nepomôže a zomrie! Nakoniec sa však práve preto skutočne uzdravil a získal mnohonásobné požehnanie, a dostal ešte oveľa viac ako predtým! (bibl. kniha Job aj Matúš 13:12 nasl.)

Job bol veľmi bohatý človek, ktorý mohol mať takmer úplne všetko, čo si zažiadal, ale robil v živote úplné maximum preto, aby nikdy nehrešil. Job sa dokonca rozhodol až tak, že na mladé krásne ženy sa radšej ani nebude pozerať, a klopil v ich prítomnosti zrak - aby nezhrešil ani v mysli pri pohľade na nádhernú ženu! A aj takéhoto nadmieru spravodlivého, temer až úplne svätého Joba (svätý=bez hriechu) postihla ťažká a veľmi trápna a bolestívá choroba! Jobovo rozhodnutie zachovať lásku k Bohu napriek "bezdôvodnému" úplnému poníženiu bolo víťazné, získal si pevné miesto v dejinách, nakoniec, keď sa postavil pred Boha, mohol s radosťou konštatovať, že vo svojej životnej skúške obstál! V nebi potom Job akiste chválil Boha aj za to, že dal človeku aj takúto slobodu, rozhodnúť sa aj pre takéto skúšky! Zrazu je možné dokonca i v niečom takomto tušiť Božiu Milosť a ďakovať Bohu za všetko, za život, za možnosť učiť sa, i za dar slobodnej vôle. Osvietení by možno ďakovali a s radosťou reagovali láskou hneď v úvode ťažkej skúšky - niektorí apoštoli a svätí sa dokonca vnútorne radovali a ďakovali Bohu za tú milosť, že mohli hlásať evanjelium, a toho boli schopní dokonca aj vtedy, keď ich bili, týrali a mučili úplne nespravodlivo a bez príčiny! Ďakovali Bohu a modlili sa za svojich prenasledovateľov, aby tiež niekedy pocítili plnosť Božej Lásky, Ktorej stelesnením, hlavným zvestovateľom i najžiarivejším symbolom je Pán Ježiš Kristus! Je známe, že On sa úprimne modlil za svojich nepriateľov, ktorí sa Mu posmievali a pribili Ho na kríž (Lukáš 23:34) V úrovni Krista neexistuje ego, z hľadiska Pravdy Pán Ježiš Kristus videl, akú škodu a aké utrpenie narobia tyrani sebe samým! Judášovi, ktorý Ho ešte len mal v úmysle zradiť, hneď povedal (a vlastne ho ešte predtým varoval), že ak niekto niečo také urobí, bolo by lepšie, ak by sa taký človek ani nebol narodil! (Matúš 26:24) Tu napríklad ťažko sa môžeme dohadovať, či nejaká duša (Judáša Iškariotského) túžila poznať a so všetkými dôsledkami prežiť, čo je to maximálna zrada a či dobrovoľne alebo akým činom vzala na seba úlohu zradcu Krista? What the bleep do we know? Čo my len vieme, však?

-    -    -

Nakoniec, pokiaľ je napísaný nejaký scénár, niekto musí hrať aj rolu tých zlých. Ktorý herec by chcel hrať rolu Hitlera alebo Judáša? Mnohí by to odmietli, už to je dosť ťažké, režisér by možno musel ponúknuť vyšší honorár! Režisérom je Boh a režisérom je taktiež vôľa, charakter a túžby človeka, ktorý si podľa úrovne svojho vedomia vyberá varianty, zasiata úroda vždy prinesie nejaké ovocie - nakoniec raj alebo peklo! Napríklad ten, čo ešte nikdy nezradil, nemusí podvedome poznať následky, a nechá sa zlákať ľahšie. Tiež však má nezabudnuteľné meno - Judáš Iškariotský-zradca! Symbol zrady! Adolf Hitler - symbol fašizmu a zla! Varovania pre ľudstvo! Mohla by to duša urobiť, abyu poslúžila ako varovanie pre ľudstvo? Kto vie... Hrať rolu takého Joba by bola určite česť!

V prípade spravodlivého Joba jedna z možných variant:

Je možné, že duša Joba chcela poznať samú seba, či je schopná zachovať lásku k Bohu, nech by sa dialo čokoľvek! Teda nie Boh zoslal na Joba to zlé, ale niečo (možno to bol ten "satan" z bibl. knihy Job) hlodalo v Jobovej duši a možno chcelo byť ako Boh a poznať všetko dobré i zlé, tak si vo svojom vývoji duša možno naplánovala hru s obtiažňosťou 9,9 bodu z 10. "Zachoval by som lásku k Bohu, ak by som prišiel o všetky požehnania, majetok, deti rodinu o zdravie i o život?" Toto zatúžila možno poznať Jobova duša. A teda, možno preto Job bol postavený pred takúto ťažkú skúšku, v ktorej nakoniec obstál ako víťaz! Čo my len vieme?

Roháčkova Biblia sú skladom všetky verzie, v Roháčkovej Biblii nájdete i pasáž  s názvom "Kniha Job", je to niečo ako básnický spis:

https://www.biblik.sk/svata-biblia/

Tí, ktorí viete anglicky, môžete pozerať verše v Lamsovom preklade Biblie napr. tu:

https://www.studylight.org/bible/eng/glt.html

Súvisiace články / related articles

UŽ NEPOMÁHA HNEV ANI PLAČ ANI STRACH? UROBTE ASPOŇ TO NAJMENŠIE ABY STE SA CÍTILI LEPŠIE! (SK)
https://www.biblik.sk/news/uz-nepomaha-hnev-ani-plac-ani-strach-urobte-aspon-to-najmensie-aby-ste-sa-citili-lepsie/

PO OVOCÍ POZNÁTE ICH PLATÍ AJ PRE SKUTKY (SK)
https://www.biblik.sk/news/po-ovoci-poznate-ich-plati-aj-pre-skutky/

 -   -   -

Kabala - staroveká židovská mystika, vzácna kniha Zohar v českom jazyku - Dr. Michael Laitman:

biblik.sk/zohar

Súvisiace knihy / related books:

Biblia Roháček (SK) biblik.sk/svata-biblia

Bible LAMSA (ENG) biblik.sk/bible-lamsa/

ZMYSEL ŽIVOTA (SK, CZ) biblik.sk/zmysel-zivota

KABALA (CZ) biblik.sk/kabala

 

 

ŽIADNY PROBLÉM NIE JE RIEŠITEĽNÝ NA ÚROVNI, NA KTOREJ BOL VYTVORENÝ. Albert Einstein

 PROBLEMS DOESN'T HAVE ANY SOLUTIONS IN THE LEVEL IN WHICH THEY WERE CREATED. Albert Einstein

other versions / ďalšie verzie:

“We cannot solve problems at the same level of thinking that we were at when we created."

„Nikdy nemôžete vyriešiť problém na rovnakej úrovni zmýšľania, na akej bol vytvorený.“ Albert Einstein 

"You can never solve a problem on the level on which it was created." Albert Einstein

Ďalšie citáty / another quotes (SK, ENG)

https://www.biblik.sk/pomoc-ludom/

https://www.biblik.sk/citaty/

Dr. DAVID HAWKINS: POZNÁMKA KU KRESŤANSKEJ BIBLII (AKTUALIZOVANÉ + MAPA ÚROVNE VEDOMIA) (SK)
https://www.biblik.sk/news/dr-david-hawkins-poznamka-ku-krestanskej-biblii/

KABALA Dr. Michael Laitman (CZ)

https://www.biblik.sk/zohar/

TIP NA KNIHU: DAVID HAWKINS: ÚSPĚCH JE PRO VÁS / BOOKS WE LIKE DAVID HAWKINS: SUCCESS IS FOR YOU (SK, CZ, ENG)
https://www.biblik.sk/news/tip-na-knihu-david-hawkins-uspech-je-pro-vas-books-we-like-david-hawkins-success-is-for-you/

Todd Duncan about Einstein:

https://www.facebook.com/ToddDuncanOfficial/videos/albert-einstein-once-said-we-cannot-solve-problems-at-the-same-level-of-thinking/1289897858127574/

BILLIONAIRE DAN PENA: SHOW ME YOUR FRIENDS AND I WILL SHOW YOU YOUR FUTURE (ENGLISH+CC titulky)
https://www.biblik.sk/news/billionaire-dan-pena-show-me-your-friends-and-i-will-show-you-your-future/

10 JEWISH BUSINESS SECRETS / 10 TAJOMSTIEV ÚSPECHU V PODNIKANÍ Z POHĽADU ŽIDA (ENG+CCsubs)
https://www.biblik.sk/news/10-jewish-business-secrets-10-tajomstiev-uspechu-v-podnikani-z-pohladu-zida/

https://www.youtube.com/results?search_query=jewish+business+secrets

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

Prosíme vás, podporujte boj za slobodu, podporujte protisatanský a protifašistický odboj / Please support the fight for freedom, please support antisatanic and antinazi fight:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963
Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU

Červená vlajka, Vlajka víťazstva, NAŠA VLAJKA:

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/products/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!

 

 



 



 



 



 



 





 



 



 



 

 

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

Prosíme vás, podporujte našu prácu / Please support our work:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963

Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU

Červená vlajka, Vlajka víťazstva, NAŠA VLAJKA:

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/products/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!