NOVÉ POZNATKY O VITAMÍNE C A NIEČO O MEDE (AKTUALIZOVANÉ: HLAVNÁ ZÁSADA ZDRAVIA PODĽA Dr. I.P. NEUMYVAKINA) (DOPLNENÉ)

30.09.2022 12:28

NOVÉ POZNATKY O VITAMÍNE C A NIEČO O MEDE (AKTUALIZOVANÉ: HLAVNÁ ZÁSADA ZDRAVIA PODĽA Dr. I.P. NEUMYVAKINA

Známe druhy vitamínu C:

1.) Vitamín C Prírodný - ovocie tuzemské, čerstvé bio citróny alebo extrakty z ovocia, napríklad tu:

 
2.) Lipozomálny vitamín C:
 
3.) Kyselina askorbová - v súčasnosti, keď je na trhu množstvo čistých chemikálií a doplnkov, je ľahké nájsť alternatívu ku klasickým tabletkám, ktoré obsahujú tabletovacie prísady. Celkom v poriadku z tabletovacích nie je ani mastenec/talok/talcum ani stearan horečnatý
Čistá kyselina L-askorbová za dobrú cenu sa dá kúpiť napr. na www.chloritansodny.sk, nekyslá forma vitamínu C (askorbát vápenatý sa nám neosvedčil, vysoké dávky vápnika u niektorých citl. osôb môžu ovlyvniť srdcový rytmus, a pocit zmeny srdcového rytmu u niektorých osôb môže viesť k strachu a silnému stresu)
V zásade platí, že akékoľvek umelo vyrobené doplnky výživy alebo čisté minerály je potrebné v prvomrade vôbec uvážiť užívanie, a ak sa rozhodnete pre užívanie, tak začať s úplne minimálnymi dávkami! Môžete tak predísť mnohým, niekedy aj dosť závažným komplikáciám.
 
Poznámka Biblik: Kyselina askorbová je silný antioxidant, je vhodné mať doma k dispozícii väčšiu dávku rýchlo vstrebateľného vitamínu C ako antidotum (protijed), môže pomôcť pri otravách alebo otrave jedlom. Vlastne kyselina askorbová a čisté živočíšne uhlie bez tabletovacích prísad sú základným vybavením domácej lekárničky. Pri rôznych otravách alebo keď je človeku/zvieraťu zle, niekedy rýchlo môže pomôcť lyžička kyseliny askorbovej. Kyselina askorbová, bežne známa ako vitamín C, je široko propagovaná vec. Na test sme mali mnohé prírodné i syntetické formy vitamínu C. Najlepšia forma podľa doterajších skúseností sú čerstvé bio citróny, potom čistá kyselina askorbová a potom Lipozomálny vit. C. Pri pokusoch užívať vyššie dávky syntetického vitamínu C som sa vždy cítil chorý. Tento vedľajší účinok minimalizovalo užívanie vitamínu C s prírodnou šťavou alebo s ovocím, niektorí odborníci na výživy odporúčajú užívanie vit. C s niečím, čo ho prirodzene obsahuje. Ale ako sa zdá, tento problém môže vyriešiť aj užívanie vitamínu C s trochou medu, napr. do pohára vody kyselina askorbová + kvalitný med (s trochou medu sa subj. javí byť vitamín C najlepšie vstrebateľný a dobre znášateľný aj pre citlívé osoby, ktoré by mali začínať vždy s nízkymi dávkami vit C., cca od 100-250mg, t.j. aj kapsulu si rozdeliť na 2-3x, pozor, nevdýchnuť prášok! Podľa doterajších skúseností Lipozomálny vitamín C vhodný s ovocím alebo prír. šťavami, a čistá kyselina L-askorbová (prášok) vhodná takto:
Vitamín C +  naozaj kvalitný med + čistá voda: takto si pripravíte si celkom chutný nápoj, Vitamín C a med je vhodné miešať i naberať vždy čistou, suchou drevenou alebo plastovou lyžičkou. Všetky doplnky výživy by mali byť bez tabletovacích prísad! (pretože ak človek pravidelne užíva doplnky, za niekoľko rokov môže zjesť kilá aditív a aditíva nikto jesť nepotrebuje.)
Med by mal byť od človeka na úrovni, nemôže hocijaký prplák dorábať potraviny! Od skúseného včelára pochádza informácia, že med by mal byť zo vzdialenosti do 20 km, kôli alergénom, na ktoré je človek zvyknutý.
 
Podľa niektorých informácií zvlášť kyselinu askorbovú ovplyvňuje aj červený paprsok skenovania v obchode. Samozrejme, na vodu a potraviny to má vplyv, nielen zlomok sekundy ožiarenia paprskom, ale aj každé písmeno a každá číslica nalepená na obale určitým spôsobom ovplyvňuje výrobok, niekto tomu dobre rozumie. Všeobecne, potraviny je vhodné skladovať mimo zdrojov EM žiarenia, ak prepravujete potraviny alebo vodu na väčšie vzdialenosti, môže byť vhodné zabaliť ich do hliníkovej fólie. Aj človek je vlastne voda, EM žiarenie môže negatívne ovplyvniť vodu, viac Dr. Cowan:
 
AKTUALIZÁCIA:
Hlavná zásada zdravia podľa ruského lekára Dr. I.P. NEUMYVAKINA:
keď sa napijete, minimálne 20 minút počkať až potom jesť!
po jedle počkať minimálne 1,5 - 2 hodiny až potom piť!
Niektorí odborníci na výživu tvrdia, že po jedle sa môže vypiť max. 1dcl vody, ináč veľké množstvo tekutiny narušuje trávenie. Ak býva človek po jedle smädný, podľa Dr. I.P. NEUMYVAKINA to znamená, že pred jedlom pil málo.
kniha Dr. I.P. NEUMYVAKIN dostupná na Biblik.sk:
 
 

_____________________________________________________________________________________________________________________________

 

Biblik.sk

________________________

TEMPUS VERITATEM PARIT
čas rodí pravdu, alebo čas verifikuje pravdu.
alt. preklad: PRICHÁDZA ČAS PRAVDY!
THE TIME OF TRUTH IS COMING!

Biblik.sk môžete podporovať na č. účtu IBAN Biblik.sk / SUPPORT Biblik.sk:

Prosíme aspoň o symbolickú podporu / Please support:

SK8583300000002101425963
Swift / BIC: FIOZSKBA

 

ĎAKUJEME. THANK YOU

_____________________________________________________________________


VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/products/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!


_________________________________________________________________________________________________________



"Subham, astu sarvadžagatam, šťastné nech sú všetky bytosti! ÓM."
"Subham, astu sarvajagatam, All beings, be happy! Aum."



 
"Subham, astu sarvadžagatam, šťastné nech sú všetky bytosti! ÓM."
"Subham, astu sarvajagatam, All beings, be happy! Aum."


Viac tu: https://www.biblik.sk/news/univerzalna-kratka-modlitba-universal-short-prayer/