PREČO SA MODLÍTE? ČO VLASTNE CHCETE PONÚKNUŤ NAJVYŠŠIEMU BOHU?

13.05.2022 21:10

"Keď jem, tak jem!" Buddha

"When I eat, I eat!" Buddha
 
-   -   -

Väčšina ľudí sa modlí len preto, aby sa modlili! A to sú dokonca aj takí medzi nimi (a z nich aj mnohí mnísi a farári), ktorí myslia pri modlitbe na sex a pri sexe na modlitbu! Zvykli si modliť sa už tak automaticky, modlia sa preto, aby sa modlili! Ich myseľ v skutočnosti nie je orientovaná na Boha a Lásku ako takú, ale na modlitbu, alebo majú rôzne strachy, ktoré modlitbami zaháňajú namiesto toho, aby sa všetkých strachov s Božou pomocou definitívne zbavili!   -     -     -

Ale čo vlastne chce človek tak celkovo alebo teda napríklad na modlitbe dávať Najvyššiemu Bohu? Myslí si snáď nejaký človek, že keď splní určitý počet cirkvou predpísaných modlitieb (alebo na Východe urč. počet mantier), že získa Osvietenie?

Dr. Eduard Tomáš - majster Východných náuk tvrdí, že Osvietenie* je možné dosiahnuť iba z Milosti Božej! Teda, nepôjde to ani najlepšou mantrou, ani zbožnými skutkami, ani nejakým počtom predpísaných modlitieb!

Indiáni kmeňa Kogi učia, že máme niečo ponúknuť za vodu, ktorú pijeme aj za vzduch, ktorý dýchame! Potom, aký je zmysel napríklad modlitby pred jedlom? Čo môže človiečik dať Najvyššiemu Bohu, ktorého rýchlosť mysle je taká, že dokáže materializovať okamžite všetko, alebo Sám zo Seba vytvárať i tie najzložitejšie doteraz ľuďom známe objekty - Vesmíry s hviezdami, planétami a ľuďmi? Čo Jediný Najvyšší Boh, Ktorý JE hoden všetkej úcty a slávy vlastne požaduje od človeka? Pán Ježiš Kristus hovorí jasne: MILOVAŤ BOHA je najdôležitejšia vec (Matúš 22:34-40 aj Marek 12:28-34:

https://www.biblik.sk/news/najvacsie-prikazanie/

Teda napríklad pred jedlom, alebo pri vynikajúcom chutnom jedle, ak sa modlíme, čo vlastne dávame späť Bohu? Prirodzenú vďaku a lásku za všetko dobré, čo nám On dáva! Veď na to netreba ani žiadne slová! Bez Boha nič nevyrastie, Boh dáva vzrast, daroval človeku chuť, dal celého Seba samého ľuďom a dokonca prišiel na Zem učiť ľudí v osobe Pána Ježiša Krista!

Mnohí sa doteraz ani nepozreli, čo vlastne Pán Ježiš učí! A Biblia je úplne iná a má na človeka iné požiadavky, ako učí katolícka cirkev! Na začiatok je možno lepšia akákoľvek Biblia než žiadna, ale mnohé cirkevné a sektárske Biblie sú jednoducho buď neúplné, alebo falošné, preto na Biblik.sk nájdete zatiaľ iba preklad Roháček: https://www.biblik.sk/svata-biblia/

- z anglických sa nám páči King James Version (KJV) a z českých má najbližšie k Roháčkovi český kralický preklad. Slováci však majú Roháčkovu Bibliu ako národný poklad, prekladatelia z celého sveta na sympóziách i z odborného hľadiska vysoko oceňujú práve Roháčkov preklad Biblie!   

 
*Osvietenie, Kráľovstvo Nebeské, Večný život v tvorivej radosti - to je podľa mojej poslednej skúsenosti určitý stav vedomia. Napríklad dnes od navrhnutia po realizáciu zložitého projektu uplynie 4 roky. Pri určitom stave vedomia je to isté možné za 4 minúty! Veď to už je vlastne iná dimenzia z dnešného pohľadu! Ale my sa vlastne podľa informácií z kníh Arkadij Petrov vyvíjame nekonečne - až po úroveň Najvyššieho Boha, teda existuje večný život v radostnej tvorivosti, kedy s vyššou úrovňou pribúda zároveň i nový rozmer a možnosti sú krajšie, širšie, zložitejšie, rýchlejšie realizovateľné - radosť z objavovania, tvorenia a plnosti prežívania je nekonečná! A do takejto úrovne vedomia "vstupujeme", nedá sa "tam" nijako vkročiť, "TO" je večné a nekonečné, ani to nemôže s nejakým pozorovaním prísť!
Kráľovstvo nebeské je vo vás!
"THE KINGDOM OF HEAVEN IS WITHIN YOU!" (angl. Biblia KJV)
Roháčkov preklad: "Kráľovstvo Božie je medzi vami!" (Lukáš 17:20-21)
 
 
______________________________________________________________________________________________________________________________
 

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

_______________________________________________________

Biblik.sk

TEMPUS VERITATEM PARIT
čas rodí pravdu, alebo čas verifikuje pravdu.
alt. preklad: PRICHÁDZA ČAS PRAVDY!
THE TIME OF TRUTH IS COMING!

Šírenie dôležitých informácií Biblik.sk (biblik.sk/clanky) môžete podporovať zdieľaním i finančne. Každý protifašistický boj si zaslúži vašu podporu, podporujte alternatívne médiá i jednotlivcov bojujúcich za slobodu proti fašistom! Snáď sa fašistov a teroristov už čoskoro zbavíme!
Prosíme Vás podporujte nás / Please support us:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963

Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU