ÚVAHA K VIANOCIAM 2023

15.12.2023 15:16

Ak naša náuka nemá hlavu ani pätu, nemáme čo odkázať ostatnému svetu. Vianoce 2023
Hovorí sa teraz v Cirkvi, že nie sú už dôležité pevné pravidlá a správna náuka, ale city, pocity, neha a milosrdenstvo. Len nech niekto skúsi nebyť nežný a milosrdný, však my ho vôbec nie nežne odstavíme a znemožníme!
Zaujímavé je, že motorom zmien a spochybňovania pravidiel ešte stále býva židovská komunita, ktorá si pritom nemenne pestuje svoj pocit výnimočnosti a nadradenosti, skrátka vyvolenosti. Čo si však vážia oni a platí pre nich, to až tak celkom nedoprajú ostatným, naopak, láskavo im dovolia blúdiť a byť manipulovaní a dezorientovaní. Na uvoľnenie poviem anekdotu, lebo tá často lepšie vystihuje faktickú situáciu, ako dlhé a ťažké úvahy.
Pýtal sa kedysi istý občan východnej Európy jedného z poučovateľov ostatných národov a náboženstiev: "Prečo vy, židia*, všade presadzujete komunizmus, ale u seba v Izraeli ste ho nezaviedli?" Výkvet nespochybniteľnej múdrosti mu odpovedá krátko a výstižne: "A čo si mešuge? U nás doma?"
Je teda smutné, ako quasi zmodernizovaná Cirkev robí všetko preto, aby zmenila svojich veriacich na ateistov. Žiaľ, kríza Cirkvi spočíva hlbšie ako v hádkach o spôsobe svätého prijímania.
Keď nás raz na púti sužovali komáre, jedna zbožná pútnička to komentovala tak, že komáre v raji neboli, lebo vznikli až keď Adam s Evou zhrešili. Pritom obrovské komáre obťažovali už dinosaurov...
Ježiš nám zdôrazňuje, že len pravda nás vyslobodí. Skúsme ale pochopiť, že nie tá pravda príjemná, ale práve pravda nepríjemná. Nášho Majstra totiž neukrižovali kvôli jemnej pravde, ale preto, lebo hovoril drsne a nepríjemne.
Samozrejme, som potešený snahou veriacich vyhlásiť Ježiša za Kráľa Slovenska. Ale netreba pritom zabúdať na rešpekt k jeho posolstvu a na plnenie vôle jeho Otca. Obávam sa, že my nepresadzujeme Ježišovo evanjelium a nebojujeme za to, čo nám odkázal svojimi slovami a hlavne svojím životom, ale bojujeme za udržanie našej pohodlnosti, bezproblémovosti a za nerušené manipulovanie tých hlúpejších a nevzdelanejších našimi osvietenejšími a kvalifikovanejšími kruhmi.
To isté robili svojho času zákoníci, farizeji a manipulátori s tými "chudobnejšími duchom" a preto za tieto ich zmanipulované obete Kristus ešte aj na kríži prosí svojho Otca, aby im odpustil, lebo nevedia, čo robia. Žiaľ, tí, čo ho na ten kríž dostali, dobre vedeli, čo robia. Neopakujeme chyby z Ježišovej doby a nenechávajme sa rovnako poblázniť a zmanipulovať.
Kyrie eleison*

ZDROJ: autor je kresťanský filozof

Súvisiace články / related articles:

NAJDÔLEŽITEJŠIA SPRÁVA PRE SVET
https://www.biblik.sk/news/najdolezitejsia-sprava-pre-svet/

NAJCENNEJŠÍ DAR
https://www.biblik.sk/news/najcennejsi-dar/

KLINICKÁ SMRŤ Z POHĽADU JEDNEJ DUŠE
https://www.biblik.sk/news/klinicka-smrt-z-pohladu-jednej-duse/

*ROBERT GASS: KYRIE (SKLADBA NA ÚROVNI VEDOMIA PLNE OSVIETENÝCH MAJSTROV) / ROBERT GASS: KYRIE (SONG OF THE LEVEL OF CONSCIOUSNESS OF FULL ENLIGHTMENT) (SK, ENG)
https://www.biblik.sk/news/robert-gass-kyrie/

GENERÁL KONSTANTIN PAVLOVIČ PETROV: AKO MÔŽE KAŽDÝ ČLOVEK KOMUNIKOVAŤ PRIAMO SO STVORITEĽOM
https://www.biblik.sk/news/general-konstantin-pavlovic-petrov-ako-moze-kazdy-clovek-komunikovat-priamo-so-stvoritelom/

*VLADIMIR MICHAILOVIČ ZAZNOBIN: O ŽIDOCH / V.M. ZAZNOBIN: ABOUT JEWS (SK, CZ, RUS, pt. ENG)
https://www.biblik.sk/news/vladimir-michailovic-zaznobin-o-zidoch-v-m-zaznobin-about-jews/

prof. V.M. ZAZNOBIN: CELÁ ZÁPADNÁ VEDA JE POSTAVENÁ NA ŽIVOTU NEADEKVÁTNYCH MEDZNE ZOBECŇUJÚCICH POJMOCH. AK SI TO SPOLOČNOSŤ UVEDOMÍ, NA ZEMI BUDE INÁ VEDA A INÉ TECHNOLÓGIE / V.M. ZAZNOBIN: WHOLE WEST SCIENCE IS BASED ON WRONG CONCEPTION (SK, CZ, RUS)
https://www.biblik.sk/news/prof-v-m-zaznobin-cela-zapadna-veda-je-postavena-na-zivotu-neadekvatnych-medzne-zobecnujucich-pojmoch-ak-si-to-spolocnost-uvedomi-na-zemi-bude-ina-veda-a-ine-technologie/

prof. JAN RAK: VEDECKÉ EXPERIMENTY POTVRDZUJÚ, ŽE ZEM JE PLOCHÁ / CZECH NUCLEAR PHYSICIST prof. JAN RAK: SCIENTIFIC EXPERIMENTS PROVING FLAT EARTH (SK, CZ, ENG)
https://www.biblik.sk/news/prof-jan-rak-vedecke-experimenty-potvrdzuju-ze-zem-je-plocha/

SAMAEL AUN WEOR: PRÍRUČKA PRAKTICKEJ MÁGIE / SAMAEL AUN WEOR: MANUAL DE MAGIA PRACTICA (SK, ENG, SPA) (+Poznámka Biblik: JE ZNÁMY JEBE BOHOM ZÁPADU? / + Note Biblik: IS JEBE (pron. IEBE) GOD OF THE WEST? (SK, ENG)
https://www.biblik.sk/news/samael-aun-weor-prirucka-praktickej-magie-samael-aun-weor-manual-de-magia-practica-ask-cz-spa/

BIBLIA PÍŠE, ŽE ŽIDIA SÚ VRAHOVIA KRISTA / BIBLE CLAIMS THAT JEWS ARE MURDERERS OF LORD JESUS CHRIST (SK, ENG - ENGLISH ARTICLE UPDATED - HIDDEN KNOWLEDGE OF ELITIES OF THE ANCIENT EGYPT)
https://www.biblik.sk/news/biblia-pise-ze-zidia-su-vrahovia-krista-bible-claims-that-jews-are-murderers-of-lord-jesus-christ/

THOM STARK: Human sacrifice were practiced widely as a part of early Yahweh worship / ĽUDSKÉ OBETE BOLI BEŽNE PRAKTIZOVANÉ AKO SÚČASŤ RANNÉHO UCTIEVANIA JAHVEHO, TVRDÍ RELIGIONISTA THOM STARK (SK, ENG)
https://www.biblik.sk/news/human-sacrifice-were-practiced-widely-as-a-part-of-early-yahweh-worship/

biblik.sk/clanky

Biblik.sk

Prosíme vás o Vašu podporu, napríklad i kúpou kníh a tovaru na Biblik.sk alebo priamo príspevkami na účet:
SK8583300000002101425963
ĎAKUJEME. Biblik.sk

Please support the fight for freedom, please support antisatanic and antinazi fight:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963
Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU

Červená vlajka, Vlajka víťazstva, NAŠA VLAJKA:

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!

 



 




 



 

 

Krásna hudba je aj v tomto článku / more beautiful classic here:
ZOMRELA JEDNA Z NAJLEPŠÍCH SPEVÁČIEK NA SVETE PATRÍCIA JANEČKOVÁ / PATRICIA JANECKOVA ONE OF THE BEST OPERA SINGER PASSES (SK, ENG) (+LIEČBA RAKOVINY DÔLEŽITÉ INFORMÁCIE /+CANCER TREATMENT IMPORTANT INFO (SK, CZ, ENG)
https://www.biblik.sk/news/zomrela-jedna-z-najlepsich-spevaciek-na-svete-patricia-janeckova-patricia-janeckova-one-of-the-best-opera-singer-passes/


Viac tu: https://www.biblik.sk/products/a432-hz-klasika/